Szerte a megyében lángolt az avar

Akt.:
Szerte a megyében lángolt az avar
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Továbbá teljes terjedelmében égett egy melléképület is, Sámsonkertnél pedig árokba hajtott egy személyautó.

Száz négyzetméteren égett az avar kedden Hajdúböszörményben, a Nagy-Bocskai szőlő dűlőben. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Kedd délután teljes terjedelmében lángolt egy tizenkét négyzetméteres melléképület Nyíradonyban, a Kölcsey utcában. A nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították az épületet, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Szentpéterszeg külterületén négy hektáros területen lángolt a száraz avar kedd délután. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel érkeztek a helyszínre, majd több vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték a lángokat.

Késő délután Komádi külterületén is avartűz keletkezett egy hektáron. A komádi önkormányzati és a szeghalmi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Derecske külterületén is avartűzhöz riasztották a tűzoltókat. A berettyóújfalui hivatásos egység kéziszerszámokkal oltotta el az ötszáz négyzetméteres lángoló területet.

Debrecen és Sámsonkert között árokba hajtott egy személyautó késő este. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. Az autóban ketten utaztak, nem sérültek meg – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 3 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 10 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 19 esetben történt.Hajdúsámson.
HAON.HU


hirdetés