Példát mutatnak, tanítanak a módszerrel Hajdúsámsonban

Példát mutatnak, tanítanak a módszerrel Hajdúsámsonban
© Fotó: Dandé Melinda
Hajdúsámson – A nemzetközi tevékenységek új kihívást jelentenek.

Hajdúsámsonban az Eszterlánc Óvoda, az „Eszterlánc hagyományőrző tevékenységek az óvodai nevelésben” címmel partnertalálkozót tartott a város testvérvárosának, Csíkszentdomokosnak és Ludas község óvodájának.

A találkozóhoz a motiváció az volt, hogy az óvoda a nevelés egyik sajátos eszközének tekintse a jól előkészített és szervezett kultúra közvetítő tevékenységét. A pedagógusok munkájuk során a kultúra átadását meghatározónak tartsák, tervezésükben és megvalósításukban az egyediségre törekedjenek. Példaértékűek, hitelesek legyenek, akik közvetítenek, követendő példát mutassanak és adhassanak a gyermekek számára. Az intézményekkel a közös cél az egymástól való tanulás, a jó gyakorlatok cseréje és azok beépítése a pedagógiai, saját intézményi munkába, fontos feladat a csoportban végzett gyakorlatok, a kooperatív tanulás.

DSCN0769Fotó: Dandé Melinda

A partnertalálkozó jó lehetőség az óvodapedagógusok szakmai fejlődésére, pedagógiai módszertani kultúra megújítására, más ország oktatási rendszerének megismerésére.

A nemzetközi tevékenységek új kihívást jelentenek, amely motiváló erő, segíti az élethosszig tartó tanulást. Hiszen ez sehol sem fontosabb, mint az oktatás területén. Mindez segít a pedagógus életpálya modell távlatainak alakításában is.

– Dandé Melinda –Hajdúsámson.
HAON.HU


hirdetés