Önbíráskodásig fajult az autóvásárlás Hajdúsámsonban

Önbíráskodásig fajult az autóvásárlás Hajdúsámsonban
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúsámson – A debreceni rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a két sarkadi férfit, majd lefoglalták és visszaadták az autót a tulajdonosának – olvasható a rendőrség honlapján.

Egy hajdúsámsoni férfi tett bejelentést a rendőrségre 2018. október 28-án 16 óra 15 perckor arról, hogy autóvásárlás miatt megjelent az otthonánál két férfi, akik megfenyegették – írja a police.hu.

Az eladó az interneten hirdette meg Renault típusú autóját, majd megmutatta a vásárlási szándékkal érkező sarkadi lakosoknak. Mivel az autó nem a hirdetésben szereplő állapotban volt, ezért az 53 éves M. Ferenc és a 22 éves M. Richárd felháborodtak, ordibálni kezdtek és megfenyegették a 27 éves eladót azzal, hogy megverik, ha nem fizeti ki nekik az útiköltségüket, mert átverte őket az autó állapotával kapcsolatban. A hajdúsámsoni férfi nem tudott pénzt adni,ezért félelmében inkább ingyen átadta a járművet és annak okmányait.

A nyomozók a beszerzett információk alapján azonosították a vásárlókat, akiket 2018. október 29-én otthonukban elfogtak, majd előállítottak a rendőrkapitányságra.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársai M. Ferencet és M. Richárdot önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, a házkutatás során lefoglalt gépjárművet pedig visszaadták a tulajdonosának.Hajdúsámson.
HAON.HU


hirdetés