Járőrverseny Hajdúsámsonban a katonai pálya bemutatására

Járőrverseny Hajdúsámsonban a katonai pálya bemutatására
© Fotó: magánarchívum
Hajdúsámson – Nem titkolt cél az ejtőernyős és a honvéd utánpótlás biztosítása.

A katonai pálya szépségének felhívására és hagyományőrző céllal rendezték meg Hajdúsámsonban a vitéz Bakó István Ejtőernyős Honvédelmi Járőrverseny a II.Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI és az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezete szervezésében.

Három korcsoportban

Jakupecz Sándor, a verseny ötletgazdája és oszlopos szervezője elárulta, hogy a megmérettetés hagyományteremtő céllal indult, regionális jelleggel, Szolnokról és szomszédos településekről érkeztek nevezők. Emléket szeretnének állítani az elesett világháborús hősöknek, ezen belül az ejtőernyősöknek. A versenyt a hajdúsámsoni származású, a II. világháborúban harcolt vitéz Bakó István ejtőernyősről nevezték el. Nem titkolt céljuk az ejtőernyős és a honvéd utánpótlás biztosítása, valamint felhívni a fiatalok figyelmét a katonai pálya szépségére.

DSC_0090-1Fotó: Magánarchívum

Bujdosó Tibor, a sámsoni intézmény igazgatója büszke arra, hogy ilyen nívós „küzdelemnek” lehettek házigazdái, mely egyben a selejtezője is volt a Szolnokon megrendezendő tavaszi Ejtőernyős Öttusának. Ezen az iskola már hat éve rendszeresen és eredményesen vesz részt, baráti kapcsolat alakult ki a szolnoki szervezettel.

A felső tagozat 5-6., 7-8. és a gimnázium 9-12. évfolyamos tanulói mérték össze erejüket, tudásukat. Az érmeket Szabovik Zoltán, az Ejtőernyősök Szolnoki Szervezetének elnöke adta át, aki köszöntötte és zárta is a járőrversenyt.

– Dandé Melinda –Hajdúsámson.
HAON.HU


hirdetés