Indulhat a középfokú oktatás Hajdúsámsonban

Hajdúsámson – A pozitív viselkedésre sarkalló üzenetek mellett nemzetünk kiemelkedő alakjairól szóló ismereteket olvashatnak.

Folyamatos beruházások, fejlesztések történnek a hajdúsámsoni Hit Gyülekezete Egyház által fenntartott II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és AMI intézményében.

A Hit Gyülekezete Egyház 2013-tól fenntartója az intézménynek, melynek gyereklétszáma jelenleg közel 1000 diák. Több éve folyamatosan korszerűsítik, építik, szépítik az iskolát, igényesen kialakított, barátságos környezetben biztosítják a színvonalas oktató-nevelő munkát. Modernizálták a tantermeket, tanári szobákat, átalakították a gyermekétkezőt és a büfét, a folyosókat dekorálták – ahol a pozitív viselkedésre sarkalló üzenetek mellett nemzetünk kiemelkedő alakjairól szóló ismereteket olvashatnak a tanulók – olvasósarok, gyerekbarát könyvtár, előadóterem, belső játszóudvar, valamint a hátsó udvaron kondi park kialakítására került sor.

Középfokú oktatás

Bujdosó Tibor, az iskola igazgatója kérdésünkre válaszolva elárulta, hogy idén szeptember 1-től megváltozott működési szabályzatuk. Az alapfeladatok között a gimnáziumi képzés is szerepel, ami ténylegesen jövő szeptemberben kezdődik el, egyelőre a jelenlegi épületben. Terveik szerint 2020-ban már az új gimnáziumban – mely több mint 3 ezer négyzetméter területű, 13 tantermes, illetve szaktantermes intézmény lesz – kezdhetik meg a tanévet a tanulók.

Az általános gimnáziumi képzés mellett nagy hangsúlyt kívánnak fektetni a szakképzés különböző formáira, melyeket a munkaerőpiac elvárásaihoz, igényeihez igazítanak majd.

– Dandé Melinda –Hajdúsámson.
HAON.HU


hirdetés