Hajdúsámson ragyogó napja

Box
Box
Ha élne, Harangi Imre, az 1936-ban olimpiai bajnok hajdúsámsoni bokszoló is rendkívül büszke lenne most szülővárosa öklözőinek teljesítményére.  Video Video Video

A hazai pálya előnye helyett saját maguk képességét és felkészültéségét használták ki, és sporttörténelmi bravúrt végrhajtva, két aranyéremmel örvendeztették meg a közönséget a 84. országos felnőtt ökölvívóbajnokságon. A sámsoni közönség – ha lett volna csillár, akkor még azon is lógnak a Rákóczi általános  iskola aulájában, annyian voltak kíváncsiak a szombati döntőkre – már ez elején bajnoki címnek tapsolhatott, mivel Ungvári István a 48 kg-ban olyan különbséggel győzte le a címvédő Tudós Gábort, hogy az számára bajnoki aranyémet eredményezett.

Ebben a súlyban ugyanis körmékőzéssel döntötték el a bajnoki cím sorsát, és Ungvári mint junior bajnok pénteken gyenge teljesítménnyel kockára tette a bajnoki övet, így szombaton legalább négypontos különbséggel kellett nyernie ahhoz, hogy királlyá koronázzák szülővárosában. Ótriási várakozás előzte meg a csatát, de Ungvári végül tudatosította ellenfelében, hogy fiatal kora ellenére ő a jobb ebben a kategóriában, négy helyett nyolc ponttal győzött, és megkapta megérdemelt jussát, az aranyérmet.- A kis Ungi pénteken gyengén bokszolt, de ma jóvátette a hibáját.

Szenzációsan bokszolt, le kalappal előtte! – szólt kritikusan és egyben elismerően a tanítványa teljesítményéről Máté Attila edző. A sámsoni mester boldogságát egy másik bokszolója, aki egyben örökbe fogadott fia, Varga Miklós (60 kg) tette teljessé, igaz nem kellett túl sok kockázatott vállania annak, aki a győzelmére fogadott. A magyar ökölvívás jelenleg leglátványosabban, legérettebben, legszebben bokszoló versenyzője olyan fölénnyel nyerte meg a döntőt is, mint az azt megelőző csatáit. A kecskeméti Görbicsnek is köszönhető, hogy - igazi sportemberként – még a vereség tudatában is férfiasan helytállt, így a közönség egy igazán élvezetes csatát látott, majd vastappssal köszönhette meg Vargának a fölényes győzelmet.

A sámsoni legény ezzel zsinórban harmadik felnőtt bajnoki címét aratta!Ugyanezt a bravúrt próbálta megvalósítani a DVSC-s Kalucza Norbert (54 kg), aki azzal az Oltványi Dáviddal bokszolt a döntőben, akit tavaly legyőzött az bajnoki fináléban. Igaz, azóta történtek furcsaságok. A chicagói világbajnokságra ugyanis nem a bajnoki címvédőt, a debreceni öklözőt vitték ki, hanem az ezüstérmes Oltványit, így igencsak fűtötte a bizonyítási vágy Kaluczát , hozzá hasonlóan pedig a DVSC bokszcsapatának összes tagját. Nos, a meccs igencsak szoros küzdelmet hozott, Oltványi volt jobb az első két menetben, de a folytatásban egyértelműen Kalucza került fölénybe. A vége: 18-10 Oltványi javára! – Egyértelmű, hogy a Magyar Ökölvívó-szövetség vezérkara nem engedhette meg magának Kalucza győzelmét, mert akkor hogyan magyarázzák meg, hogy nem őt vitték a világbajnokságra. Ez egyértelműen blamázs lett volna. Bárki megbizonyosodhat az igazunkról, a meccs vidófelvétele ugyanis megtekinthető a honlapunkon, a www.dvsc.boxing.hu-n. -fakadt ki Szabó Sándor, a DVSC  ökölvívócsapatának első embere.

Összességében: a sámsoni magyar bajnokság fantasztikus mérkőzéseket hozott, ragyogó hazai sikerek születtek, és végezetül emeljük meg kalapunkat a szervezők előtt, akik – Tóth János vezetésével – szintén a boksz nagy bajnokai lettek!

– Bereczki Attila –
hirdetés