Hajdúsámson „megszabadul”

Akt.:
Hajdúsámson „megszabadul”
© Fotó: Matey István
Hajdúsámson – Letették a Hajdúsámsont elkerülő új út alapkövét, a befejezést 2018-ra ígérik.

Magyarország kormánya jó úton jár, mert segíti azt, hogy mi is jó úton járjunk, hogy például Hajdúsámson megszabaduljon a most idezúduló hatalmas forgalomtól – jelentette ki Tasó László közlekedéspolitikai államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő a 471-es út Hajdúsámsont elkerülő új szakaszának alapkő letételén, Hajdúsámson határában szerdán.

Lépésről-lépésre

A politikus elmondta: a 471-es főút teljes hajdú-bihari szakaszának felújítására nettó 44,3 milliárd forintot költenek. A beruházást 6 ütemben valósítják meg. A megyehatártól a Hajdúsámsonig tartó szakasz a jó időnek köszönhetően most is épül. A tervek szerint Hajdúsámson határában 8 600 méternyi új utat fognak kialakítani. A közlekedők nagyobb biztonsága érdekében két vasúti átjáróban felüljárón lehet majd áthaladni. A hajdúsámsoni Fő utca és a 471-es út találkozásánál körforgalom készül – ismertette Tasó László államtitkár.

A Hajdúsámsont elkerülő új utat 2018. áprilisában tervezik átadni.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

Dupla sávokon

Tasó László arról is beszélt az ünnepségen, hogy 2017. közepén kezdik meg a hajdúsámsoni Fő utcától a Debrecenbe vezető kétszer két sávos útszakasz építését, mely mellett kerékpárút is lesz. – Remélem 2020-ra teljes egészében befejeződik a 471-es főút hajdú-bihari szakaszának kapacitásbővítése és megerősítése – fogalmazott az államtitkár.

Antal Szabolcs, Hajdúsámson polgármestere hozzátette: a beruházás az önkormányzati ciklus legnagyobb projektje, a város rendezési tervében 2004. óta szerepel ez a nyomvonal. Nagy szükség van az új útra, hiszen az itt járó teherautók 90-95 százaléka csak áthalad Hajdúsámsonon, ami számos problémát okoz a lakóknak – emlékeztetett. Antal Szabolcs úgy fogalmazott, hogy mivel az új elkerülő ipari területük szélén halad majd el, fellendülést is hozhat a település számára.

HBN-OCs


Tasó László: 2022-ig 2464 milliárd forintot fordítanak közútfejlesztésre

Debrecen – A közúthálózat fejlesztésre 2464 milliárd forintot fordítanak 2022-ig – jelezte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Hajdúsámsonban.
hirdetés