Hajdúsági pólósok a válogatottban

Halek Márton, Hoppál Gergely és Kincses Attila
Halek Márton, Hoppál Gergely és Kincses Attila
Debrecen – Halek Márton titkon reménykedett benne, hogy számítanak rá.

Július 3-tól 14-ig Dél-Koreában, Kvangdzsuban rendezik az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékát. A megmérettetésre címvédőként érkező magyar férfi vízilabda-válogatott keretébe három debreceni pólós, Halek Márton, Hoppál Gergely és Kincses Attila is meghívást kapott.

Az Universiadé-csapat Vincze Balázs irányításával első ízben február 16-án csobbant medencébe a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, hogy megkezdje a felkészülést a felsőoktatási hallgatók miniolimpiájára. A címvédő magyar nemzeti együttes szövetségi kapitányi posztjára a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége ugyanis egyhangúan az OSC mesterét, a 2013-as kazanyi Universiadén hazánk legjobbjaival a győzelemig meg sem álló szakembert, Vincze Balázst nevezte ki.

Örülnek neki

A csapatban több olyan játékos is van, akik két évvel ezelőtt Kazanyban a dobogó legfelső fokára állhattak, így Bisztritsányi Dávid, Szentesi Ádám, Kovács Gábor és a debreceni Halek Márton, de meghívást kapott többek közt a DVSE további két pólósa, Hoppál Gergely és a junior világbajnok Kincses Attila is.

Varga Tamástól tudtam meg, hogy meghívtak a válogatottba. Nagyon örültem a felkérésnek, mert ez egy újabb, nagyszerű kihívás számomra – fogalmazott Kincses Attila.

– Már napokkal ezelőtt tudtam, hogy behívtak, de hivatalosan csak most értesültem róla, mikor egy debreceni rádiós műsorvezető gratulált nekem. Megvallom őszintén, meglepődtem, de titkon reménykedtem benne, hogy mint a kazanyi győztes csapat tagja, számítanak rám és meghívnak a bő keretbe – mondta Halek, akinek a júliusi lehet a második Universiadé viadala.

HBN-OLAHA

A meghívottak névsora

György Dávid (Honvéd), Simon Roland (Honvéd), Illés Sándor (Honvéd), Fazekas Tibor (Honvéd), Bisztritsányi Dávid (OSC), Szentesi Ádám (OSC), Kovács Gábor (OSC), Kalanovics Balázs (KSI), Miklós Levente (KSI), Marnitz Márk (KSI), Szabó Bendegúz (BVSC), Mészáros Csaba (BVSC), Halek Márton (Debrecen), Hoppál Gergely (Debrecen), Kincses Attila (Debrecen), Jansik Szilárd (Ferencváros), Ernyey Márk (Ferencváros), Csapó Miklós (Ferencváros), Dőry Farkas (Szentes), Boros Tamás (Szentes)

Címkék: ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek