Hajdúnánáson is ellenőrizték a sofőröket

Hajdúnánáson is ellenőrizték a sofőröket
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás- A helyi rendőrök ellenőrzésének célja az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése és a közúti balesetek megelőzése volt.

Miután kedden Berettyóújfaluban véget ért, a rendőrség november 8-án, szerdán tovább folytatta a “finn módszeres” ellenőrzési akciót a Hajdúnánási Rendőrkapitányság illetékességi területén.

Ahogy azt említettük, a módszer lényege, hogy egy előre kiválasztott helyszínen, több rendőr bevonásával, egyidejűleg, nagyon rövid idő alatt történik meg a gépjárművezetők ellenőrzése, mivel a közúti kontroll csak a járművezetők ittasságára korlátozódik. A rendőrök 264 járművezetőt ellenőriztek. Az alkoholszonda minden esetben negatív eredményt mutatott.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése. A közlekedők így folyamatos ellenőrzésekre számíthatnak a megye útjain, annak érdekében, hogy a hatóság minél több kockázati tényezőt kiszűrjön a forgalomból.

– police.hu –