Hajdúnánáson is elkaptak néhány ittas sofőrt az év végén

Akt.:
Hajdúnánás – A hajdúnánási rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2015. december 11-én 22 óra 30 perckor a rendőrök Hajdúnánáson, a Dorogi utcán megállítottak egy autót és igazoltatták a sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak. Mivel a teszt pozitív értéket mutatott, a járőrök a férfit további mintavétel céljából előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra. A nyomozók B. István vezetői engedélyét elvették, majd gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a rendőrök a napokban befejezték és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén a hajdúnánási rendőrök folytattak egy helyi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2015. december 20-án 14 óra 43 perckor megállítottak egy Hajdúnánáson, a Klapka utcán közlekedő személyautót és igazoltatták a sofőrt, akiről megállapították, hogy a vezetés előtt alkoholt fogyasztott. Az 50 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Hajdúnánási Rendőrkapitányságra. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták Cs. Gábort, akitől a vezetői engedélyét elvették. A Hajdúnánási Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés