Magyar–brazil Nyíradonyban

By tr01
A 20. férfi és női főiskolai kézilabda világbajnokságnak megyénk két települése is otthont ad.

Kézilabda. Nyíregyházi központtal, döntően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében rendezik, de Nyíradony és Hajdúnánás révén a Hajdúság is érintett lesz a június 27-én kezdődő 20. férfi és női főiskolai kézilabda világbajnokságon. A viadal egy héten keresztül tart majd, a férfiaknál tíz, a szebbik nemnél hét csapat verseng egymással a helyezésekért.

Erős hajdúsági jelenlét


 

Mindkét megyebeli helyszínen látható lesz majd a magyar válogatott: Nyíradonyban a nők a brazilok ellen lépnek fel július 1-jén, Hajdúnánáson pedig a férfiak a lengyelekkel csatáznak ugyanezen a napon. A válogatottakban erősnek mondható a hajdúsági jelenlét, hiszen a Rosta István és Rosta Miklós vezette férficsapatban helyet kapott a DKSE játékosa, Lókodi Gergely, illetve a hajdúszoboszlói nevelésű Juhász Károly, de a balszélső Juhász Zoltán is szerepelt korábban a cívisvárosban. A női csapat szakmai munkájáért a korábbi debreceni utánpótlásedző, Varga József (klubszinten legutóbb Siófokon dolgozott, a következő évadban a Kiskunhalast irányítja majd) felel, tagja a keretnek a DVSC-Korvex jobbszélsője, Csáki Viktória, a balszélső Kazai Anita, a Lokihoz visszatérő Sopronyi Anett és a debreceni nevelésű, Hódemzővásárhelyről Siófokra tartó kapus, Király Annamária is.

Két ötös csoport


 

Ami a lebonyolítást illeti, a férfimezőnyt két ötös csoportba sorolták, a mieink Ciprussal, az Egyesült Arab Emirátusokkal, Lengyelországgal és Szerbiával alkotnak egy kvintettet, a hét csapatos női mezőny (Magyarország, Románia, Japán, Brazília, Lengyelország, Csehország és Törökország) körmérkőzéses rendszerben dönt majd a helyezésekről. ÉKN
Hajdúsági meccsek
A 20. férfi és női főiskolai világbajnokság megyebeli mérkőzései
Június 28., hétfő, Nyíradony: Törökország Ukrajna (férfi), 17.00
Június 30., szerda, Nyíradony: Szerbia–Lengyelország (férfi), 16. Törökország–Japán (női), 18. Hajdúnánás: Ciprus–Egyesült Arab Emirátusok (férfi), 17.
Július 1., csütörtök, Nyíradony: Szerbia–Egyesült Arab Emirátusok (férfi), 16. Magyarország–Brazília (női), 18. Hajdúnánás: Magyarország–Lengyelország (férfi), 17.
Július 3., szombat, Nyíradony: férfi helyosztó, 17.
Július 4., vasárnap, Hajdúnánás: Románia–Lengyelország (női), 10.30.Hajdúnánás.
HAON.HU

További hírek a haon-sportoldal kategóriából


hirdetés