Magyar győzelmek a strandröplabda Eötvös Kupán

Magyar győzelmek a strandröplabda Eötvös Kupán
© Fotó: Derencsényi István
Hajdúnánás, Hajdúböszörmény – Idén 133 páros versengett a két hajdúvárosban megtartott strandröplabdatornán.

Az augusztus harmadik hétvégéjén lezajlott strandröplabda Eötvös Kupán a hölgyek hat kategóriában (U12, U14, U16, U18, U20, felnőtt) Hajdúnánáson hat pályán, míg a férfiak három kategóriában (U14, U18, felnőtt) Hajdúböszörményben három pályán játszottak szombaton, míg vasárnap a vegyes párosok mérkőzéseit rendezték Hajdúnánáson. A két nem küzdelmeire összesen 9 ország játékosai neveztek.

Diákolimpiai győztes

Az időjárás végig kegyes volt a strandröpisekhez. A hölgyek között a legfiatalabbaknál Hangonyi Kendra Viktória és Farkas Izabella Mária gyakorlatilag leiskolázták a mezőnyt, végig magabiztos győzelmeket aratva diadalmaskodtak. Az U14-es kategóriában a román Larisa Cuc és Diana Micula páros lett a bajnok.

strandroplabda-9Fotó: Derencsényi István

Az U16-os kategóriában az idei magyar diákolimpiai győztes Kristóf Dóra, Szabó Anna vehették át a szép kupákat és az érmeket. Az U18-osoknál alakult a legváltozatosabban az élmezőny: az első két helyen az Oroszországból érkezett páros végzett, Fedorovtseva Arina és Korchagova Liudmilla az elsőn, Ligacheva Eva és Platanova Anastasia a másodikon. Az U20-as kategória aranyérme is a határon túlra kerültek, a román Bikfalvi Alexandra és Torj Mihaela páros gyűjtötte be meggyőző fölénnyel.

Küzdelmes arany

A felnőtt női mezőnyben megküzdött a bajnoki címért a Török Mercédesz–Zolnai Vanda duó. Két győzelem után vereséget szenvedtek a Czakó Bernadett, Poór Alexandra párostól, majd a vigaszágról úgy jutottak a döntőbe, hogy egy román páros ellen 22:20-ra győztek. A döntő sem volt izgalommentes, 25:23 arányban kerekedtek felül Fehér Zsófia–Szabó Csenge alkotta kettős ellen.

strandroplabda-17Fotó: Derencsényi István

Magyar fölény a felnőtteknél

Az erősebb nemnél az U14-es kategóriában Ardai Attila és Lovász Bence győzött. Az U18-asoknál a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulói, Nádasdi Péter és Ujlaky Balázs győztek megelőzve a Kiss Imre, Gyulai Ádám (DEAC) és a Csukás Ádám, Bujdosó Gábor párosokat. A férfi felnőtt mezőnyben három magyar páros állhatott a dobogóra. A legmagasabb fokra Budai Balázs és Kozsla Ádám (Vegyész Röplabda Club, Kazincbarcika), a legalacsonyabbra Bakos Zsolt és Csutora Zoltán (Hajdúnánási Strandröplabda SE). Közéjük ékelődött Lakatos Attila és Pilka Gábor (Eötvös DSE).

Történelmi győzelem

A vegyes párosok számára először rendeztek versenyt a torna történetében. A 21 páros közül a Szabó Csenge, Budai Balázs kettős diadalmaskodott. A második helyet Takács Dáné Orsolya Lakatos Attilával az oldalán szerezte meg. A harmadik helyért járó érmeket Domonkos Kitti és Szabó Zoltán vehették át.

Az Eötvös Kupa keddtől teremben folytatódott, a fedett pályán diadalmaskodók kilétére csütörtökön derül fény.

HBNHajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés