Leányanyaotthont és megszépült lakásotthonokat adtak át Nánáson

Leányanyaotthont és megszépült lakásotthonokat adtak át Nánáson
© Fotók: magánarchívum
Hajdúnánás – Kívül-belül megszépült a lakásotthonok többsége a hajdúsági településen: új nyílászárók, belső festések, a tetőkön napkollektorok, megújult homlokzat. A Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ hét lakásotthona közel 180 millió forintból újult meg.

A korszerűsítés során a férőhelyek száma nem emelkedett, továbbra is 113 gyermek és fiatal felnőtt elhelyezése biztosított a lakásotthonokban, de szebb és modernebb körülmények között”

– mondta a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője. Simon Mihály kiemelte, hogy a problémákra reagálnunk kell, és lehetőséget, támogatást kell biztosítanunk a gyermekvédelmi szakellátásba került fiatalkorú anyáknak. A mi válaszunk erre a most átadott leányanyaotthon, amelynek épülete most kívül-belül megújult – méltó körülményeket biztosítva ezzel az anyáknak, s gyermekeiknek. A leányanyaotthonban hat édesanya és hat gyermek elhelyezésére nyílik lehetőség.

lo9Fotó: magánarchívum

A Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központnak tíz lakásotthona van Hajdúnánáson. Az elmúlt időszakban ebből a tíz lakásotthonból hetet korszerűsítettek. Kocsis Fülöp érsek-metropolita a felújított lakásotthonokat és a kialakított leányanyaotthont szentelte meg.

la (5)Fotó: magánarchívum

Az érsek-metropolita hangsúlyozta: az a törekvésünk, hogy úgy szolgáljuk az embereket, hogy közben az Isten dicsőségét is szolgáljuk.

– Harsányi Zsolt –Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés