Lángolt az avar a 4-es főút mellett

Akt.:
Lángolt az avar a 4-es főút mellett
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Állatot mentettek és tüzet is oltottak a lánglovagok kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Tömlővel mentettek lovat a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kedd reggel Görbeházán. Egy családi ház udvarára riasztották őket, ahol egy közel hat mázsás ló egy deszkával fedett emésztőgödörbe esett. A két méter mély gödör félig tele volt szennyvízzel. Mivel a mentőkötél keskenysége az állatot megvághatta volna, ezért a hajdúnánási hivatásos tűzoltók kreatív megoldáshoz folyamodtak. Két tömlőt kötöttek a ló hasa alá, majd a tömlőket egy erőgép villájára akasztották, így az állatot kiemelték a gödörből. A tűzoltók mellett egy állatorvos is érkezett a helyszínre, aki megállapította, hogy a ló sértetlenül megúszta a kalandot.

Püspökladány közelében, a 4-es számú főút mellett a csatorna partján a száraz avar lángolt. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fojtották el a lángokat.

Egy lakóház nappalijában keletkezett tűz kedd este Bagaméron, a Kinizsi utcában. Az égő cigaretta egy kanapé karfáját gyújtotta meg, miközben az ott lakó elaludt. A létavértesi önkormányzati tűzoltók kiérkezésre a szomszédok és a házban élő ember a tüzet eloltotta, így a tűzoltók az utómunkálatokat végezték el.Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés