Közösen öltöztették fel Hajdúnánás fenyőfáját

Hajdúnánás – Kézműves-foglalkozások, zenés meseszoba, forró tea, egyházi és városi vezetők ünnepi gondolatai, karácsonyfa-díszítés, gyertyagyújtás: sokan vettek részt az ünnepi időszak nyitóeseményén.

Az advent első napján kézműves-foglalkozásokkal vette kezdetét Hajdúnánáson és Tedejen is az ünnepi készülődés, ahol a kicsik és nagyok egyaránt karácsonyi szalmákat, nemezdíszeket, adventi koszorúkat és asztaldíszeket készítettek. Vasárnap, a kora esti órákban a hűvös idő ellenére is sokan vettek részt az első gyertyagyújtáson a város főterén. Az ünnepi fénybe öltözött téren Hajdúnánás polgármestere köszöntötte a közös ünnepre érkezőket, s beszélt ezen időszak jelentőségéről. Gacsályi Gábor református lelkész, Varga Lóránt római katolikus káplán és Kapcsai Viktor görögkatolikus atya adventi üzeneteit hallhatták az érdeklődők.

Énekszóval folytatták

Az adventi készülődésre látogatók együtt díszítették fel a város karácsonyfáját, mindemellett karácsonyi vásárral, énekkel, adventi sütemények sütésével kedveskedtek a szervezők a nézelődőknek. Ezt követően fellobbant az adventi koszorú első gyertyájának lángja, melyet Szólláth Tibor polgármester gyújtott meg. Az ünnepi tűzgyújtást követően a Makláry Lajos Városi Énekkar, a Bocskai AMI Felsős Kórusa, Nagyné Bózsár Katalin, Szatmári Antal, Kócsi Imre és Papp Lilla Kata éneke színesítette a délutáni programot.

– Harsányi Zsolt –Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés