Klórgázszivárgáshoz riasztották a nánási tűzoltókat

Akt.:
Klórgázszivárgáshoz riasztották a nánási tűzoltókat
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Gyógyfürdő gépházában történt szivárgás kedden. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Klórgáz szivárgott egy gyógyfürdő gépházában tegnap kora este Hajdúnánáson. A szivárgást egy automatikus berendezés érzékelte, amely a helyiség átszellőztetését is elvégezte. A helyszínre vonultak a hajdúnánási hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor egysége is. A tűzoltók méréseket végeztek az épületben. A mérések nem mutatták ki klórgáz jelenlétét a levegőben, így az ott tartózkodó karbantartókra, lakosságra veszélyt nem jelentett. A palackot a biztonság érdekében kicserélték. A mobil labor szakemberei iparbiztonsági helyszíni szemlét folytattak le az eset kapcsán.

Sárrétudvari külterületén, a 4212-es számú úton egy személygépkocsi félig az árokba csúszott tegnap este. Az autó forgalmi akadályt képzett. A püspökladányi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd lehúzták az útról. Az autóban utazó három ember nem sérült meg.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Hajdú-Bihar - Bár elmúlt vízkereszt, sokan hagyják még pár napig feldíszítve a fenyőfát. Ebben az időszakban már fokozott figyelmet kell fordítani a meggyújtott gyertyák, csillagszórók, vagy egyéb nyílt láng használatára a fenyő ugyanis január elejével elveszíti víztartalmát és teljesen kiszárad. Ez...Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés