Kié a legszebb konyhakert?

Hajdúnánás – Idén is díjazták Hajdúnánás legszebb konyhakertjeit.

Legalább ötféle növény, jó minőségű termés, rendezett környezet – ezek a főbb szempontok. A program sok közösséget megmozgatott meg, részt vettek óvodai, gyermekvédelmi és nyugdíjas közösségek egyaránt.

A település önkormányzata is csatlakozott a 6 éve indult és mára országossá nőtt „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. Vállalkozó szellemű zöldség-gyümölcs termesztők jelentkezését várták a programra. A város immár ötödik éve szervezi meg a kezdeményezést. Reszeginé Kállai Anikó programkoordinátor elmondta, a zsűri az értékeléskor figyelembe vette, hogy a kertekben minimum öt különböző konyhakerti növényt termesszenek, a kert rendezett környezetben helyezkedjen el, valamint a megtermelt zöldségek, gyümölcsök minősége megfelelő legyen. A pontozásnál fontos szempont volt a megművelt terület ötletes, szép, gondozott, gyommentes és egyben hasznos kialakítása.

– Harsányi Zsolt –


A verseny legjobbjai

Normál kert:
1. Szabó Sándorné (Országos díjra jelölt)
2. Máró Józsefné
3. Varga Lajos

Balkon:
Csikós Ágnes

Zártkert 2:
Jámbor Lajos

Zártkert 3:
1. Karcagi Zsolt és Gyöngyösi Éva (országos díjra jelölt)
2. Bózsár Zsigmond
2. Zsíros Imre

Közösségi kert:
1. Hajdúnánási Óvoda Eszterlánc Tagintézménye
1. Hajdúnánási Református Egyházközség Idősek Otthona és Szociális Gondozási Központja (Balla László, Dr. Szentpéteri József, Kovács János, Pók Istvánné)
2. Hajdúnánási Görögkatolikus Gyermekvédelmi KözpontHajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés