Két út is járhatóbb lett Hajdú-Bihar megyében

Két út is járhatóbb lett Hajdú-Bihar megyében
© Illusztráció: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – A 4211-es jelű Püspökladány-Sárrétudvari összekötő út több mint 4,2 kilométeres, a 3323-as jelű Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út pedig több mint 6,4 kilométeres hosszon teljes körűen újult meg – olvasható a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményében.

A Balmazújváros-Hajdúnánás összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a burkolat csiszolását követően két rétegben erősítette meg a burkolatot pályaszint-emelkedéssel, 3 cm kötő kiegyenlítőréteggel, valamint 4,5 cm aszfalt kopóréteggel. A meglévő vízelvezetési rendszer megtartása mellett annak tisztítását és jó karba helyezését végezte el a szakkivitelező. Új burkolati jelzéseket festettek fel, és kicserélték a megrongálódott, sérült közúti jelzőtáblákat, a belterületi szakaszon pedig szintre emelték az érintett aknafedlapokat .

A Püspökladány-Sárrétudvari összekötő út Szerep belterületi és Szerep-Sárrétudvari közötti szakaszának felújítása során a kivitelező a két réteg burkolaterősítésre 7 cm aszfalt kötőréteget és 4 cm aszfalt kopóréteget terített pályaszint-emelkedéssel. Szerep központjában a meglévő leállósáv, a buszmegállók aszfaltburkolata, valamint a buszperonok is megújultak. Az árkokat és az átereszeket kitisztították, az aknafedlapokat itt is szintre emelték.

A közleményből kiderül: Hajdú-Bihar megyében több mint 28 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból.


Hajdú-Bihar - Az átadás előtti utolsó simításokat végzik az M4-es autópálya Berettyóújfalu és az országhatár közötti szakaszának I. üteménél. Várhatóan 2018. év végén megtörténik az M4 autópálya I. ütemének ideiglenes forgalomba helyezése az M35-ös autópálya II. ütemmel együtt - olvasható a Nemze...Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés