Hajléktalant ölt, kutyákat pusztított a tűz Hajdú-Biharban

Hajléktalant ölt, kutyákat pusztított a tűz Hajdú-Biharban
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Szokatlanul sok riasztást kapott a katasztrófavédelmi szolgálat szerdán. Számos baleset történt a megye közútjain, Debrecenben pedig életét vesztette egy hajléktalan.

Kiszáradt és tegnap hajnalban a közútra borult egy tizenöt méteres nyárfa Biharnagybajom közelében. A helyszínre a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik motorosláncfűrész segítségével megszüntették az útakadályt.

Kifolyt az útra egy vasanyagot szállító kamion üzemanyaga egy püspökladányi töltőállomás parkolója mögött tegnap a reggel. A mintegy ötven liternyi üzemanyag a 42-es főutat is érintette. Az esethez a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik felitatták a kifolyt üzemanyagot.

Lehulló vakolat veszélyeztette a forgalmat Debrecenben, a Kossuth utcán délelőtt. A debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével szüntették meg a veszélyt.

Két személygépkocsi ütközött össze szerda délelőtt a Görbeháza és Polgár közötti szakaszon, a 35-ös számú főúton. A járművekben összesen négy ember utazott, a helyszínre a hajdúnánási hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a sérült gépjárműveket feszültségmentesítették, majd átvizsgálták.

Melléképületre és kerítésre dőlt egy fa Komádiban, a Móra utcában, amelyet a helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolítottak el.

A kabai önkéntes tűzoltóknak is szükségük volt a láncfűrészre, tegnap délben egy kidőlt fához vonultak a 4802-as számú úton.

Két személygépkocsi ütközött Debrecenben, a Hadházi út és Nyíl utca kereszteződésében tegnap délután. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat.

Közúti balesethez vonultak a létavértesi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. A 4808-as számú út Pocsaj és Kismarja közti szakaszán két autó ütközött össze. A tűzoltók a járműveket áramtalanították, a mentőszolgálat egy sérültet kórházba szállított.

Sertéseket szállító kamion borult fel egy körforgalomban Berettyóújfalu közelében, a 42-es és 47-es számú főút találkozásánál tegnap délután. A balesetben az állatok egy része kiszabadult, de közel százötven sertés a felborult szállítóban rekedt. A berettyóújfalui és hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával megbontották a kamiont, és kimentették az állatokat. A kamion vezetőjét és utastársát a mentőszolgálat látta el, az érintett útszakaszon rendőri irányítás mellett lehetett haladni.

Úttestre dőlt fához vonultak Hajdúhadház külterületén a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók. Az egység motoros láncfűrésszel távolította el a sérült fát.

Tűz keletkezett egy száz négyzetméteres ház egyik szobájában szerda délután Hajdúhadház külterületén. A püspökladányi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. A házban élő két ember rokonokhoz költözött.

Parkoló személygépkocsit rongált meg egy leszakadt faág tegnap délután Tégláson, a Kossuth Lajos utcában. A sérült faágat láncfűrész segítségével távolították el a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók.

Személygépkocsi motorterére borult egy nyárfa Debrecenben, a 4-es számú főúton. Az autó vezetője nem sérült meg, a műszaki beavatkozást a debreceni hivatásos tűzoltók végezték el.

Teljes terjedelmében égett egy tizenöt négyzetméteres melléképület Zsákán, a Rákóczi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. A tűzben tizenegy kutya elpusztult.

Úttestre dőlt egy tizenöt méteres fa Hajdúnánáson, az esethez a helyi hivatásos tűzoltók vonultak ki motoros láncfűrészeikkel.

Kigyulladt egy kazánház tegnap késő délután egy mikepércsi lakóház pincéjében, a Sirály utcában. A tulajdonos az egységek kiérkezése előtt eloltotta a tüzet. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a lakóház feszültségmentesítését. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Kigyulladt egy hajléktalan sátra tegnap éjjel Debrecenben, a Vincellér utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet. A tűzoltók a sátor mellett egy elhunyt férfit találtak. A Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le. Az eset körülményeit a rendőrség is vizsgálja – zárta ügyeleti hírösszefoglalóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint rendőrök az elmúlt 24 órában 7 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 2 súlyos és 5 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 9 személyt fogott el, akik közül 7 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 11 személyt állítottak elő, köztük 5 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés