Hajdúk Világtalálkozója vár minket a hétvégén

Akt.:
Hajdúk felvonulásával kezdődött a Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson
Hajdúk felvonulásával kezdődött a Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson - © Fotó: Molnár Péter
Hajdúnánás – A régi korokat idéző katonacsapatok főtérre vonulásával, csatabemutatóval, fáklyás felvonulással és egyebek mellett a Magyar Vista Social Klub fellépésével péntek este megkezdődött a Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson.

Ismét eldördülnek az ágyúk, ropognak a puskák, kardok csengenek: immár ötödik alkalommal láthatunk egyedülálló korabeli csatajeleneteket péntektől szombatig Hajdúnánáson, ahol ez a rendezvény már a Hajdúk Világtalálkozója jegyében zajlik. Az első napon igazi élményekkel és izgalmakkal gazdagodhattak az érdeklődők, amikor a harcokat megvívó katonai csoportok a városközpontban vonultak fel.

hv2Fotó: Molnár Péter

A kíváncsiskodók két nagy csatajelenetet láthatnak a fürdőben szombaton, 10 és 18 órától. A strand előtti téren többek között népi kézműves kirakodóvásár, múzeumsátor, pónilovagoltatás, szalmalabirintus, népi játszótér, a Hajdúk Utcájában hajdúvárosok bemutatója és hőlégballon várja a kilátogatókat. A nap folyamán fellépnek helyi kulturális csoportok, Szabó Ádám, a Burattino Bábszínház, FankaDeli.

HBNHajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés