Erőszak a nánási kocsmában: alvó férfire támadt egy ittas vendég

Erőszak a nánási kocsmában: alvó férfire támadt egy ittas vendég
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény, Hajdúnánás – A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy vendéglátóhelyen rátámadt az asztal mellett alvó sértettre – tájékoztatott a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint 2018. október 20-án a hajnali órákban a vádlott és a sértett az egyik hajdúnánási vendéglátóhelyen tartózkodott, mindketten erősen ittas állapotba kerültek. A két férfi korábbról ismerte egymást, a kocsmában beszélgettek, majd a sértett ittassága folytán az egyik asztal mellett ülve elaludt. A vádlottat dühítette a sértett neki tett korábbi megjegyzése, ezért odament hozzá, és háromszor tarkón ütötte. A férfi felébredt, felállt, aztán az asztal mellett összeesett, az egyik felszolgáló segített neki visszaülni a helyére. A vádlott ezután a térdével megrúgta a sértett arcát. A bántalmazott férfi újra elaludt, azonban a vádlott indulata nem csillapodott, ezért megint odament hozzá és a térdével a szája környékén ismét megrúgta. Ennek következtében a sértett feje az asztal melletti falnak csapódott és a szája erősen vérzett – írja közleményében a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló állkapocscsonttörést szenvedett.

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában indítványt tett arra, hogy a járásbíróság az iratok tartalma alapján, büntetővégzésben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, továbbá pénzbüntetést szabjon ki.

 Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés