Ammónia és gázrobbanás törte meg az ünnepek csendjét Hajdú-Biharban

Akt.:
Ammónia és gázrobbanás törte meg az ünnepek csendjét Hajdú-Biharban
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Kedden sem tétlenkedtek a tűzoltók, a mentőknek pedig karácsony első- és másnapján is bőven akadt riasztásuk.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint kedden reggel Debrecenben, a Gizella és Rigó utca kereszteződésében összeütközött két személygépkocsi. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését, és megszüntették az üzemanyagfolyást. A balesetnek négy sérültje volt, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tolatás közben letért a vágányról egy vasúti tartálykocsi tegnap délelőtt Debrecenben, a Nagyállomásnál. A tartályban ammónia volt, ezért a helyszínre vonultak a debreceni tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor is. Megvizsgálták a tartályt, és megállapították, hogy nem sérült meg. A vasúti tartálykocsi visszavontatását a MÁV szakemberei végezték el.

Kedden délelőtt Létavértesen, az Árpád téren láng csapott ki egy lakóház konvektorának égéstermék elvezető csövéből. A tűz nem terjedt át másra. Az eset miatt a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

A mentőszolgálat munkatársai a karácsonyi riasztásokról tájékoztattak. Hétfőn délelőtt fél 12 körül gázrobbanás történt egy debreceni garázsban, ahol egy személy első- és másodfokú sérüléseket szenvedett el. Ugyanezen a napon déltájban Berettyóújfalu belterületén összeütközött három személyautó, innen két könnyű sérültet szállítottak kórházba. Karácsony másnapján, kedden reggel 9 óra előtt nem sokkal karambolozott két személyautó a Rigó utca és a Gizella utca sarkán, ahonnan egy súlyos, és négy könnyű sérültnek kellett segíteniük. Délután fél 6 körül Hajdúnánás belterületén ütközött két személygépkocsi, egy ember könnyebben sérült, 5 óra 33 perckor pedig szintén Hajdúnánáson, a Tiszavasvári úton történt motoros baleset, amely során a kétkerekű egy személyautóval találkozott szerencsétlenül, innen egy súlyos sérültet szállítottak el a mentők. Hétfőn egyébként összesen 180, míg kedden 182 riasztást kaptak.


Illusztráció: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar - Karácsony első napján is sok esetben elkélt a hatóságok segítsége. Ügyeleti hírek hétfőről. Tegnap hajnalban Debrecenben, az Apafi utcában egy idős ember lakásában elesett és a mentőszolgálatnak nem tudta az ajtót kinyitni. A debreceni hivatásos tűzoltók kihúzós létrán keresztül bej...

Illusztráció
Debrecen - Egy ember súlyosan megsérült hétfő délelőtt egy robbanásban, amely egy kerekestelepi családi ház garázsában történt. A katasztrófavédelem munkatársai a helyszínen megállapították, hogy az épület tulajdonosa a járművét töltötte gázzal a garázsban, amikor bekövetkezett a robbanás. A men...

Illusztráció . civishir.hu
Tiszadob - A karácsony szenteste sem telt el végzetes tűz nélkül: életét vesztette egy ember Tiszadobon, ahol kigyulladt egy családi ház. Több helyen is szén-monoxid-szivárgás miatt kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak, Mórahalmon és Sopronban pedig baleset után járműbe szorult embereket is kiment...Hajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés