55 éve végeztek: emlékek között az egykori 8. b

Virággal köszöntötték tanáraikat
Virággal köszöntötték tanáraikat - © Fotó: magánarchívum
Hajdúnánás – „Az, hogy az iskola – és benne a tanár – milyen volt, csak jó tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni. A tanár nem is tudja – fogalma sincs –, hogy mikor hat igazán a növendékre, egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal” – írta Németh László.

A Hajdúnánáson, a Polgári utcai 3. Számú Általános Iskola 1963-ban végzett egykori 8. b osztály tanulói már tudják ezt, hiszen 55 éve végezték el a 8. osztályt.

A kitűnő szervezés a volt tanulók közül többek között Nagy Miklós és Szólláth Lajos érdeme volt. Osztályfőnökük Bán Árpád volt, a híres pedagóguscsalád egyik tagja. Még élő testvére, Bán Elemér a Csokonai Színház nyugdíjas színésze, aki nemrég töltötte 100. életévét. Két tanáruk, Mónus Imre és Sebestyén Miklós vett részt a találkozón. Mindenki elmondta életének említésre méltó eseményeit, s örültek, hogy a régen várt össze­jövetel részesei lehettek. A 33 fős osztályból már 10-en nem élnek, a találkozóra 9 egykori diák ment el társával együtt.

A találkozóról készült képet Mónus Imre tanár mellékelte, aki ezt fűzte hozzá:

„A régi osztálytársak örültek, hogy egymás között is emlékezhettek iskolai éveikre, s a szeretett épületre, ami akkoriban csak néhány éves volt. Ezúton köszöntöm az osztály minden tanulóját Sebestyén Miklós kollégámmal együtt”.

HBNHajdúnánás.
HAON.HU


hirdetés