Kitálalt a Nánást végiglopó betörő: megmutatta a rendőröknek, hol vannak az ékszerek

Akt.:
Kitálalt a Nánást végiglopó betörő: megmutatta a rendőröknek, hol vannak az ékszerek
© Fotó: police.hu
Hajdúnánás – Alig engedték ki az előzetes letartóztatásból, ismét elindult betörni.

A tiszavasvári L. Róbert (29) az ablakot betörve jutott be december 23-ára virradóra éjjel Hajdúnánáson egy Vasvári utcai ház melléképületébe, ahonnan átment a lakóházba, onnan pénzt – angol fontot – , arany ékszereket, valamint egy kabát zsebéből egy bontott doboz cigarettát zsákmányolt – írja a Zsaru Magazin.

Ahogy a rendőrségi hetilapban olvasható, a meglopott asszony, aki idős rokona gondozójaként él a házban, fényképet adott az egyik elvitt nyakláncról, amely révén a szakemberek látókörébe került a férfi. Vida Sándor őrnagy, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, olyan információkat kaptak, hogy a férfi fiatalkorú öccse és annak barátnője adta el a nyakláncot Nyíregyházán. A nánási rendőrök december 29-én kora reggel tiszavasvári otthonukban elfogták a párost, akiket előállítottak a kapitányságra. Kihallgatásukkor a lány azt mondta, L. Róbert az ékszert és a szerzett valutát eladta Nyíregyházán, ők barátjával viszont csak a férfival voltak és nem tudtak annak tettéről.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A lány a helyszíni kihallgatáson megmutatta a rendőröknek, hogy merre jártak, illetve, hogy hol adta el L. Róbert az értékeket. A pénzváltó alkalmazottja felismerte a lányt, emlékezett rá, hogy két férfival járt ott amikor száz fontot forintra váltottak, de fénykép alapján a két férfit is felismerte. Ahogy írják, a zálogfiókban pedig megtalálták az ellopott aranylánc értékesítéséről szóló felvásárlási jegyet L. Róbert aláírásával.

Ezt követően a nyomozók Tiszavasváriban elfogták a férfit, akit már korábbról ismertek, ugyanis tavaly áprilisban eljárás indult ellene dolog elleni erőszakkal elkövetett lopások megalapozott gyanúja miatt. L. Róbert tagadott, viszont a bíróság április 14-én elrendelte előzetes letartóztatását, ezt változtatták december 12-én lakhelyelhagyási tilalomra.

Vida őrnagy arról tájékoztatta a lapot, a férfi a decemberi elfogása után beismerte a hat nappal korábbi betörést és elmondta, hova rejtette a többi ékszert. L. Róbert az őrizetbe vételét követően helyzíni kihallgatás keretében kérte, hogy megmutathassa azokat a helyeket, ahol bűncselekményeket követett el, mert szabadulása után tiszta lappal szeretne indulni. L. Róbert kérésének eleget tettek és még aznap végigjárták vele azokat a helyszíneket, ahol 2014 októbere és 2015 áprilisa között betört, többségében Hajdúnánáson. A Debreceni Járásbíróság december 31-én elrendelte a férfi előzetes letartóztatását. Többrendbeli lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatnak ellene eljárást.
hirdetés