Multimédia

2013.06.11. 13:08

Vallomás: hogyan lett csöves egy sikeres vállalkozó?

Thomas Backlund vállalkozó, programozó, de most csöves. Stockholm közelében, az erdőben húzza meg magát és nagy terveket sző.

Thomas Backlund vállalkozó, programozó, de most csöves. Stockholm közelében, az erdőben húzza meg magát és nagy terveket sző. Az alábbiakban az ő vallomását és beszámolóját olvashatja:

"Felmondtam a munkahelyemen és otthagytam a lakásomat, hogy egy sátorban élhessek és kiköltöztem az erdőbe. Ma este éppen egy szélvédett helyen vagyok, egy csodálatos tó partján, éppen megy le a nap. Ég a tűz és megy le a nap, az ölemben a laptop. Azért jöttem ide, hogy a startup projektemre tudjak 100%-ban koncentrálni. Így nem csak rengeteg időm van, de az elmém is felfrissül. Hetente kétszer költözöm más helyre.

Laptop, erdő, aksi...nem hangzik túl racionálisan, ugye? Egyszerűbb lett volna a lakásban maradni és kicsit összehúzni a nadrágszíjat. Nos, a racionális és a helyes nem mindig ugyanaz. Nincs lakásom, nincs bevételem és munkám sem. De mégis ott vagyok, ahol kell. Az utamat járom, az ösztöneimre hagyatkozom. Nem érdekel a normális élet addig, amíg el nem készül a projekt. Nem térek vissza üres kézzel a civilizációba.

Hogyan csinálom ezt? A laptopomat és telefonomat egy hordozható napelemmel töltöm. Az ételeket kövön sütöm és a sátor nagyon kényelmes. A teljes felszerelésem 35 kiló. Ennyi az életem: 35 kiló! Aki a startup környezetben van, pontosan tudja, hogy mennyire nehéz tőkét szerezni. Akikkel eddig beszéltem, mind imádták az ötletemet, de azt mondták, hogy túl korai befektetni, előbb látni kell a terméket. Talán igazuk van.

Nagyon nehéz volt egyszerre elhagynom a lakást és a munkámat is. Napokig egekben volt az adrenalinszintem. Egy képet azonban mindig magammal hordtam és állandóan nézegettem: egy fotó egy tóról, ahova költözni szeretnék. Remélem, hogy hozzám hasonlóan mindenki a megfelelő úton jár."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!