Iskola mellett is pörgették a drogbizniszt

Iskola mellett is pörgették a drogbizniszt
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Mobilok, növényi származékok, egy zöldségbolt és kétmillió forint készpénz is szerepel a szövevényes történetben. Nyolc gyanúsítottal szemben fejezték be a nyomozást a hajdú-bihari rendőrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott négy debreceni, két téglási, egy hajdúhadházi és egy konyári lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. október 5-én délután fél 5 körül a rendőrök igazoltatni akartak egy férfit a debreceni Víztorony utcában, akiről olyan információjuk volt, hogy kábítószerrel kereskedik. Sz. Tamás a rendőrök láttán elfutott, többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. A 38 éves helyi lakost a nyomozók utolérték, és elfogták, a ruhájában több mobiltelefont, nagy mennyiségű készpénzt és több alufóliába csomagolt kábítószergyanús növényi származékot és fehér port találtak és foglaltak le. A férfi a gyanú szerint néhány perccel az elfogása előtt kábítószert adott el a városban. Az Sz. Tamásnál tartott házkutatás során a rendőrök a hűtőben és a kamrában elrejtve több befőttes üvegben összesen 210 gramm kábítószergyanús fehér port és 314 gramm zöld növényi származékot és több mint kétmillió forint készpénzt foglaltak le.

p1

Fotó: police.hu

A beszerzett adatok szerint Sz. Tamás több személynek rendszeresen adott el kábítószert. Ezzel összefüggésben két férfit, az 51 éves debreceni M. Ferencet és a 32 éves debreceni B. Gyulát a rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták. M. Ferenc a kábítószert egy debreceni zöldségesüzletben tárolta, majd adta el Sz. Tamásnak. A megalapozott gyanú szerint B. Gyula az Sz. Tamástól vásárolt drogot a debreceni Fényes udvarban lévő iskola mellett továbbadta.

Az adatgyűjtés során a nyomozók megállapították, hogy a 23 éves téglási O. Róbert, a 23 éves hajdúhadházi R. Richárd és a 28 éves konyári L. Ferenc Sz. Tamást összekötőként elvitte egy Tégláson lévő családi házba, ahol az ott lakó 34 éves O. Józseftől kétszer vásárolt kábítószert.

Az ügy részleteinek felderítése során a nyomozók azonosítottak egy 23 éves debreceni nőt is, aki alkalmanként M. Ferenc részére adott el kábítószert. A rendőrök N. Katalint is gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a hét férfival és a nővel szemben a nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Hajdúhadház.
HAON.HU


hirdetés