Hasít a net Hadházon és környékén

Akt.:
Hasít a net Hadházon és környékén
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúhadház – Könnyebbé, jobbá, versenyképesebbé teszi az itt élők életét.

Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere vélekedett eképpen a 430 millió forintból városában és Bocskaikertben megvalósult szélessávú internetfejlesztésről szerdán, a hadházi városházán megtartott projektzárón.

A két településen 3 ezer 750 háztartásba jut el a szupergyors internet – ezt már Kara Ákos államtitkár mondta az ünnepi alkalmon, majd részletezte, hogy a kormány a szupergyors internet-hozzáférést célzó programra összesen 150 milliárd forintot költ, ebből 56 milliárd uniós támogatás, Hajdú-Biharban pedig 3,8 milliárdból több mint 30 ezer végpont kialakítása valósult meg.

Fotó: Magánarchívum

Tasó László országgyűlési képviselő az esélyegyenlőséget és a versenyképességet tette az első helyekre, amikor a szupergyors internet előnyeiről beszélt. Mint mondta, Tégláson egy éve adták át a rendszert, a Hajdúhadházi járás pedig az első lesz Magyarországon, ahol befejeződik a kormány gyorsinternet-fejlesztő beruházása.

Folytatódik a fejlesztés, jön az 5G

Kormányzati cél, hogy a kisebb településeken élőknek is legyen gyors internet. Ezt Kara Ákos államtitkár mondta a hajdúhadházi és bocskaikerti Szupergyors Internet Program megvalósításának projektzáróján, a hadházi városházán. Hozzátette, hogy az esélyegyenlőség és a versenyképesség mellett azért is fontos a nagyon gyors internethez a hozzáférés, mert a háztartásokban egy időben több felhasználó is hozzájuthat a világhálóhoz, továbbá bővül a letölthető tartalom spektruma, és a szórakozás mellett mind több embernek elengedhetetlen a munkájához.

Fotó: Magánarchívum

– A fejlesztés tovább folytatódik, tervezzük az 5G bevezetését Magyarországon – tette hozzá az államtitkár, majd azzal folytatta, hogy a kormányzat részéről jó döntés volt az úgynevezett infokommunikációs rezsicsökkentés, amiben előbb 18, majd 5 százalékra vitték le az internet forgalmi adóját.

Tasó László országgyűlési képviselő rámutatott: 27 ezer 560 szolgáltatási végpontból 11 ezer 956 már elkészült, ebből Hajdúhadházon és Bocskaikertben 3 ezer 750 helyen elérhető a legalább 30 megabit sebességű internet-előfizetés lehetősége.

HBNHajdúhadház.
HAON.HU


hirdetés