Gyilkossági kísérlet Debrecenben – vádat emelt a főügyészség

Akt.:
Gyilkossági kísérlet Debrecenben – vádat emelt a főügyészség
© Illusztráció: heraldsun.com.au
Debrecen – Börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség azzal az előzetes letartóztatásban lévő debreceni férfival szemben, aki idén nyáron fejszékkel támadt élettársára. Az asszonynak el kellett távolítani a lépét. Az ügyben emberölés bűntett kísérlete miatt emeltek vádat a Debreceni Törvényszéken.

A tettes és áldozata élettársi kapcsolatban éltek egy bérelt debreceni lakásban. A vádirat szerint mindketten rendszeresen italoztak, munkahelyük nem volt, segélyekből éltek. B. András (48) a bűncselekményt megelőző időszakban féltékeny volt, aminek többször hangot is adott.

Az ominózus napon a nő Hajdúhadházra utazott az édesapjához és gyerekeihez. Az éjszakai órákban érkezett vissza, s egy parkban az ismerőseitől megtudta: élettársa rendkívül feldúlt a távolléte miatt. A nő azt gondolta, jobb, ha később ér haza, hátha addig a férfi lehiggad. A vádlott azonban zaklatottan fogadta, ököllel vágott a sértett arcába, mondván, „Ezt nem fogja megúszni szárazon!”. Aztán fejszéket vett magához, egyikkel célzottan a nő feje felé ütött, a másiknak pedig a nyelével vágott erőteljesen az áldozat gyomrába, hasába, mellkasára.

Az ütésektől a nő rosszul lett, de majd csak reggel mert segítséget kérni a közeli buszpályaudvaron dolgozóktól. Mint kiderült, megrepedt a lépe, amit ki ellett venni, vagyis közvetlen életveszélyes sérülést szenvedett a bántalmazás során. Életét csak a szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg.

HBNHajdúhadház.
HAON.HU


hirdetés