A ti jövőtök a cél!

Akt.:
Az iskola egyik büszkesége, a Csicsergők népdalkör előadása a közönség előtt
Az iskola egyik büszkesége, a Csicsergők népdalkör előadása a közönség előtt - © Fotó: Matey István
Hajdúhadház – Az útjukat kívánják egyengetni, hogy hasznos tagjaivá válhassanak a társadalomnak.

Zenével és énekkel várták az államtitkárt a hajdúhadházi Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola növendékei pénteken. Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára azzal a jó hírrel érkezett a városba, hogy szeptembertől az intézmény hetedik és nyolcadik osztályos diákjai is részt vehetnek a Tanítsunk Magyarországért mentorprogramban.

A mozgalom célja egyetemistákat küldeni olyan kistelepülésekre – nehéz sorsú településekre, ahogyan az államtitkár fogalmazott –, ahol igénylik a pályaválasztás előtt álló tanulók egy tapasztaltabb társuk iránymutatását azzal kapcsolatosan, hogy merre menjenek tovább, és milyen lehetőségek állnak előttük.

Fotó: Matey István

Tóth Lajos Árpád tankerületi igazgató azt emelte ki, hogy bizonyára szeretnének büszkék lenni arra, hol tanultak, amikor majd a társadalom hasznos tagjaivá válnak. „Jövetelünk célja a ti jövőtök!” – fogalmazott.

A 2012-ben két intézményből összevont iskola közössége előtt Lakatos Sándor egykori hadházi diák is motivációs beszédet tartott; felvázolta, hogyan lett egy szegény sorsú roma kisdiákból sikeres vállalkozó. Jó kocsi, szép feleség és részvények a tőzsdén: ez a látszat. Ami pedig mögötte van, álmok, alázat, ambíció és állhatatosság.

– És sok-sok tanulás, mert elárulom a titkot: a megálmodott sikerhez a tanulás révén vezetett az utam – emelte ki. – Kezdjetek el álmodni, olvassatok sokat, tűzzetek ki álomszerű célokat, és örüljetek, mert sok felnőtt szeretne nektek segíteni! – mondta Lakatos Sándor. Hozzátette, a diákok feltétlenül mozduljanak ki, lássanak világot, tanuljanak idegen nyelveket. A papíriparban tevékenykedő vállalkozó nemrég a harmadik diplomáját vehette át, s úgy döntött, szeretne visszaadni a városnak valamit abból, amit ő egykor ott kapott.

– Barak Beáta –Hajdúhadház.
HAON.HU

További hírek a Sport kategóriából


hirdetés