Hajdúdorogon is szakadó esőben telt az emlékezéssorozat

Akt.:
Dalanics Zoltán parókus megáldotta a domborművet
Dalanics Zoltán parókus megáldotta a domborművet - © Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Id. Takács Gyula, a volt polgári iskola igazgatójának dombormű avatásával vette kezdetét az államalapításunk emlékére rendezett ünnepségsorozat a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola déli kerítéssoránál.

Az alkotást és id. Takács Gyula munkásságát Szakál György nyugalmazott iskolaigazgató méltatta, melyet Csige Tamás polgármester, Győrfi Ádám püspökladányi szobrászművész és Takács Attila közösen leplezett le.

Városszépítés

Ezt követően a közönség a Helytörténeti Gyűjtemény épületébe ment át, ahol Prokai Gábor, nyugalmazott lektor nyitotta meg a Győrfi Ádám alkotásaiból rendezett kiállítást. A tárlat megtekintése után Csige József, a Móra iskola nyugalmazott címzetes iskolaigazgatója államalapításunk történelmét idézte fel, majd az Új kenyér ünnepélyes megszentelésére és felszelésére került sor. A kenyér első szeletét hagyományosan, a város első embere fogyasztott el.

A „Szép kert, szép környezet” című település szépítő program eredményhirdetése után a Társulat című televíziós produkcióból ismert Koroknai Árpád előadása koronázta meg, aki az István, a király című rockopera betétdalaiból adott elő részleteket.

HBN–Miska Andrea
hirdetés