Hajdúdorogon is becsengettek

Akt.:
Hajdúdorogon is becsengettek
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – A városban 89 első osztályos gyermek kezdte meg általános iskolai tanulmányait.

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg a 2017/18-as tanévet a Móra Ferenc Általános Iskola és AMI. A vendégeket Nagy Ilona intézményvezető köszöntötte az iskola díszudvarán. A megnyitón Csige Tamás polgármester Polgármesteri Elismerő Oklevelet adott át Jászai Károlyné nyugdíjas pedagógusnak 40 éven át tartó lelkiismeretes, odaadó pedagógiai munkájáért, míg a gyerekek, a szülők és a kollégák önzetlen segítéséért, valamint az elhivatott tanítói tevékenységéért az Emberi Erőforrások Minisztériuma Pedagógus Szolgálati Emlékérmét az intézmény vezetője adta át a nyugalmazott tanítónőnek.

Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

A városvezető az ünnepélyen elmondta: a felújított, új padlóburkolattal ellátott, frissen festett tornaterem mellett sor került a fiú- és leány öltözők teljes körű rekonstrukciójára, valamint az ebédlő is komfortosabb környezetben várja ez évtől a diákokat.

Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

A Szent Bazil Általános Iskola kisdiákjai számára ünnepi Szent Liturgiával indult a tanév a Görögkatolikus Székesegyházban. A megnyitón Kissné Dalanics Ildikó intézményvezető köszöntötte az iskola tanulóit.

HBN-MA