Hajdúdorogon is átment az Óbester-emlékfutás

Akt.:
Hajdúdorogon is átment az Óbester-emlékfutás
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúdorog – 2015. szeptember 23-án a nyolcadik alkalommal megrendezett Simonyi Óbester Toborzó Emlékfutáson vettek részt a Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Szent Bazil Oktatási Központ valamint a Kalkuttai Teréz Anya Általános Iskola diákjai.

Csige Tamás polgármester hagyományokhoz híven idén is városunk emlékszalagját kötötte a váltófutás stafétabotjára, mely jelképezi csatlakozási szándékunkat a nemes kezdeményezéshez. Rövid pihenő után a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjaival és az Önkéntes Műveleti Tartalékos katonákkal együtt indultak tovább Hajdúdorog határáig, hogy a futásban résztvevőket elkísérjék egészen a Böszörményi út végéig.

A váltófutás szervezője a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete és a Debreceni Honvéd Sport- és Diák Sportegyesület volt, melynek célja az egészséges életmód, a sport és a katonai pálya népszerűsítése. A táv idén is Hajdúnánás – Hajdúdorog – Hajdúböszörmény – Debrecen-Józsa – Debrecen útvonal, míg a végállomás a debreceni Toborzó Iroda volt.

– Miska Andrea –