Hajdúdorogi nótások sikere Hollandiában

Akt.:
A férfikórus a vendégszereplésen
A férfikórus a vendégszereplésen - © Fotó: Magánarchívum
Hága, Hajdúdorog – Nem mindennapi élményben volt részük a Hajdúdorogi Akácos út Nótaklub tagjainak április 25-én. Hágában, a patinás Diligentia Theater színházban szórakoztatták a „nagyérdeműt” a Varázslatos magyar dallamok című nótagálán.

A műsor szervező-rendezője, s egyben főszereplője, Visser Ágnes, Aranykoszorús magyar nóta énekes hívta meg a dorogi férfiakat és a kiváló budapesti és komáromi cigányzenészeket. Ő húsz éve él Tulipánországban és megszállottja a magyar dalnak, a nótáknak. A rendezvény előtt így nyilatkozott: „a szívemet tettem bele, remélem meg is találjátok benne”.

Igen, a többségében holland közönség megtalálta és lelkesen ünnepeltek a végén, sokan gratuláltak, köszönték, s hálálkodtak.

Az előadást megtisztelte számos nagykövet, diplomata, parlamenti képviselő, lovagrendi tagok és egyéb előkelőségek. Emellett nagy öröm volt a hágai magyar közösség jelen lévő vezetőinek, tagjainak tapsait, elismeréseit hallgatni. Az Akácos út Nótaklub számos támogatójának köszönhető e felejthetetlen utazás és vendégszereplés – írta Papp György, a Nótaklub vezetője.
hirdetés