Szent liturgia és közös imádság

Akt.:
Szent liturgia és közös imádság
© Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Haranggal gazdagodott a Szent Bazil Oktatási Központ gimnáziuma.

Kocsis Fülöp érsek-metropolita szentelte meg a hívek adományaiból készített, Farkas Titusz harangöntő mester keze munkáját dicsérő harangot kedd reggel a Szent Bazil Oktatási Központ gimnáziumának udvarán.

Fotó: Miska Andrea Fotó: Miska Andrea ©

A három szent főpap, Aranyszájú Szent János, Nagy Szent Bazil, Nazianzi Szent Gergely ünnepén tartott harangszentelésen Orosz Atanáz, a Miskolci Apostoli Exarchátus püspöke, Szocska Ábel, a Nyíregyházi Egyházmegye apostoli kormányzója és Kocsis Fülöp, a Hajdúdorogi Főegyházmegye érsek- metropolitája által celebrált ünnepi szent liturgián köszöntőt mondott Szilágyi Gábor, a Szent Bazil Oktatási Központ igazgatója, aki örömét fejezte ki, hogy hosszú évtizedek után újra megkondulhat az iskola harangja.

Ünnepélyes toronyba emelés

Az anyag az olajjal történő megkenésével szent tárggyá lett, mely magasra emelkedik Hajdúdorog szívében. A harang hangjával Isten dicsőségét hirdeti, imára szólít. A megszólaló harang eszünkbe juttatja, hogy Isten gyermekei vagyunk”

– hangsúlyozta Kocsis Fülöp érsek-metropolita a szentelést megelőző imádság összefoglalásaként. A püspöki áldás után a mintegy másfél mázsás harang daru segítségével foglalta el méltó helyét. A Szent Bazil napján tartott, ünnepélyes toronyba emelést követően szent liturgiára hívták a megjelenteket, majd a közös imádság végeztével megkondult az isteni igét hirdető harang.

HBN–Miska AndreaHajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés