Lángra lobbant a hit gyertyája Hajdúdorogon

Juhász Imre címzetes kanonok gyertyát gyújt
Juhász Imre címzetes kanonok gyertyát gyújt - © Fotó: Miska Andrea
Hajdúdorog – Az adventi készülődés jegyében telnek a vasárnap esték a hajdúsági kisváros főterén, hiszen a görögkatolikusok hat héten át készülnek a kis Jézus születésére.

December másodikán a hideg időjárás ellenére is sokan állták körbe a Vasvári Pál teret díszítő adventi óriáskoszorút, ahol Juhász Imre címzetes kanonok ünnepi gondolatait hallhatták az érdeklődők. – Akinek Újfehértó felől kel fel az Isten napja, és Hajdúnánás felé nyugszik le, annak Hajdúdorog a világ közepe. Ha így tudjuk megélni a mindennapokat, az adventi és a karácsonyt követő napokat, akkor boldog emberek vagyunk, mert nem az a lényeg hol, hanem az, hogyan élünk – fogalmazott Újfehértó plébánosa.

ad2Az Animus Csengettyű Együttes | Fotó: Miska Andrea

Karácsonyváró beszédét követően egy újabb gyertya fénye is felragyogott az adventi koszorún. A gyertyagyújtást a miskolci Animus Csengettyű Együttes lélekemelő műsora kísérte. A megterített asztalokra ezúttal is finom falatok kerültek, a Móra konyha dolgozói piskótatekerccsel és forró teával lepték meg az ünneplő közösséget.

– Miska Andrea –


Hajdúdorog - A főteret ékesítő adventi koszorú második gyertyája is lángra lobbant vasárnap este a hajdúvárosban. Számos városlakó állta körbe a Vasvári Pál terén felállított óriáskoszorút, ahol a rendezvény moderátora, Mudráné Szilágyi Ilona kedves szavakkal köszöntötte a megjelenteket. Ezen az ...

Kocsis Fülöp gyújtotta meg az első gyertyát
Hajdúdorog - Ünnepi hangulatba öltözött a hajdúsági kisváros főtere, hiszen ott november 18-án elkezdődött az adventi várakozás időszaka. Vasárnap este gyűltek össze a település lakosai, hogy tanúi lehessenek az adventi óriáskoszorú első szál gyertyája meggyújtásának. A görögkatolikus hagyományok...Hajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés