Kamionbalesethez, avartűzhöz vonultak

Akt.:
Kamionbalesethez, avartűzhöz vonultak
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Volt, ahol a szél okozott bonyodalmat, Debrecenben pedig rosszul lett egy idős ember.

Korom izzott tegnap kora reggel egy családi ház kéményében a hajdúdorogi Telek utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók eltávolították a kéményben parázsló anyagot. A lakásban ketten tartózkodtak, akik információink szerint nem sérültek meg – kezdte beszámolóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Kamion ütközött egy személyautóval tegnap a reggeli órákban a 42-es számú főúton, Földes közelében. Az ütközés következtében mindkét jármű az árokba hajtott. A személygépkocsi sofőrjét a mentőszolgálat kórházba szállította. A püspökladányi hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését. A mentési munkák alatt a forgalom félpályán haladt.

Közel egy négyzetméteren égett a száraz avar tegnap délelőtt Debrecenben, a Széchenyi utca egyik lakatlan telkén. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat.

Megbontott a szél egy molinót Balmazújvároson, a Kossuth téren szerdán, a déli órákban. A helyi önkormányzati tűzoltók emelőkosaras jármű segítségével visszarögzítették a gyalogos forgalmat is veszélyeztető reklámfelületet.

Visszaáramlott a füst egy családi ház szobájában lévő szilárd vegyes tüzelésű kazánból Berettyóújfaluban, a Tinódi utcában. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók elvégezték az épület átszellőztetését, majd a kéményt is átvizsgálták. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Összehordott növényi hulladék égett mintegy száz négyzetméteren tegnap az esti órákban Kabán, a Mátyás Király utcában. A püspökladányi hivatásos és a kabai önkéntes tűzoltók négy vízsugárral, valamint kézi szerszámok segítségével oltották el a lángokat.

Nem adott magáról életjelet egy idős ember tegnap este Debrecenben, a Barna utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével jutottak be az ingatlanba, majd az ott talált idős embert átadták a mentőszolgálat munkatársainak – közölte a katasztrófavédelem illetékese.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 2 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 16 személyt állítottak elő, köztük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.

Hamis okmány

A rendőrök elfogták egy férfit, aki hamis műszaki érvényességű járművel akart belépni az országba Ártándnál. A román állampolgárságú gyanúsított szerdán 11 óra 45 perckor jelentkezett belépésre a határátkelőhelyen, egy bolgár forgalmi rendszámú gépjármű vezetőjeként

A rendőrök ellenőrizték a gépkocsi, valamint a sofőr okmányait, és megállapították, hogy a jármű műszaki érvényességét igazoló dokumentum utánzat, és a személygépkocsinak nincs érvényes műszaki engedélye.

A román sofőrt a rendőrök elfogták és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt előállították a Biharkeresztes Rendőrőrsre.Hajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés