Hajdúdorogi halálos baleset: kétszer olyan gyorsan ment a sofőr, mint amennyivel lehetett volna

Hajdúdorogi halálos baleset: kétszer olyan gyorsan ment a sofőr, mint amennyivel lehetett volna
© Fotó: police.hu
Hajdúdorog – Egy kerékpáros vesztette életét egy Hajdúdorogon történt balesetben még tavaly szeptemberben. A hajdúböszörményi rendőrök befejezték a nyomozást.

Egy kerékpáros haladt szeptember 4-én 6 óra körül a hajdúdorogi Mátyás Király körúton a Böszörményi út irányába. A biciklis balra kanyarodott az Árpád körútra, de fordulási szándékát nem jelezte, ezért elütötte egy vele azonos irányba közlekedő személyautó. A kerékpáros a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

hb2

Fotó: police.hu

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság – szekértő bevonásával – vizsgálta az eset körülményeit, amelynek eredményeként megállapították, hogy a gépjármű vezetője a megengedett sebesség közel kétszeresével közlekedett. A rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a 49 éves férfit, aki elismerte a felelősségét a baleset bekövetkezésért.

hb3

Fotó: police.hu

A nyomozó hatóság a hajdúdorogi férfival szemben folytatott nyomozást 2018. január 4-én befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította a járási ügyészség részére.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –Hajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés