A tűzoltók alig győzték a kidőlt fák eltávolítását Hajdú-Biharban

Akt.:
A tűzoltók alig győzték a kidőlt fák eltávolítását Hajdú-Biharban
© Illusztráció: Molnár Péter
Hajdú-Bihar – Elérte a viharos széllel érkező hidegfront megyénket.

A hét utolsó napjának reggelén Tiszacsege és Egyek között az útra dőlt egy fa, melyet a tűzoltók motoros fűrész segítségével távolítottak el.

Debrecenben, a Cívis utcában egy felújítás miatt építési állványzattal körbevett épületnél az erős légmozgás az ott hagyott lemezdarabokat az állványhoz csapkodta, melyeket a tűzoltók arrébb pakoltak.

Délelőtt, Debrecenben, a Lóverseny utcában, egy nagy méretű fa úgy hasadt rá a járdára, hogy közben megrongálta a villanyvezetéket és egy kerítést. A gyalogos-, és a közúti forgalmat egyaránt veszélyeztette. A helyreállítási munkákba az áramszolgáltató szakemberei is bekapcsolódtak.

Egy nagy méretű fűzfa dőlt egy kerítésre Hajdúböszörményben, a Mátyás király úton. Itt szintén motoros láncfűrészt használtak az eltávolításhoz a tűzoltók.

Debrecenben, a Pósa utcán kerítésre dőlt egy fa délután.

Ugyancsak a megyeszékhelyen, a Jerikó utcán egy 10. emeleti előtetőt bontott meg a viharos a szél. A veszélyessé vált darabok eltávolításához a tűzoltók tolólétrát vettek igénybe.

Hajdúböszörményben, az Ady Endre utcában az úttestre borult egy fa, mely a közúti forgalmat akadályozta.

Délután Hajdúdorogon, a Mester utcában szintén egy nagy méretű fa borult az úttestre és a villamos felsővezetékre.

Hasonló este történt Hajdúnánáson, a Fürdő utcában, ahol a kidőlt fa villanyvezetékre és egy lakókocsira szakadt rá.

A viharos légmozgás miatt vasárnap este részben leesett Debrecenben, a Kishatár utcában található Auchan Áruház nagy emblémájából néhány betű.

HBN-OCsHajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés