​„Ez a gazdagság összeköti a várost, az egyházat, a kormányt és az embereket”

Akt.:
A Szent Miklós Szolgálóház szentelése és átadása
A Szent Miklós Szolgálóház szentelése és átadása - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Van olyan gazdagság, ami szegregál, azaz elválaszt, és van olyan, ami összeköt, azokkal, akikkel összetartozunk, ez most az utóbbi – mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton, a Szent Miklós Szolgálóház átadása és felszentelése után megtartott ünnepségen.

Hozzátette, összeköti a várost görögkatolikus egyházzal, a kormányt mindkettővel és azokkal az emberekkel, akik ebben a házban otthonra találnak.


Fotók: Molnár Péter

A Petőfi tér 9. szám alatti korábban többféle funkciót betöltő épületet, az egykori Debrecen Szállót 2015-ben kapta használatra a Hajdúdorogi Főegyházmegye a várostól. A teljes felújítás után a görögkatolikus diákotthonak és roma szakkollégiumnak, a Debrecen-Nyírségi Gyermekvédelmi Központnak és a klinika gyermekgyógyászata Koraszülöttekért Alapítványának ad helyet.

A görögkatolikus metropólia érseki hivatalának szomszédságában található szolgálóház kialakítása összesen 440 millió forintba került, ebből 330 millió forint volt a kormánytámogatás, 110 millió pedig a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban elnyert pályázati pénz.

HBN-ÉPHajdúdorog.
HAON.HU


hirdetés