Hajdúböszörményben alvó, Derecskén tolató sofőr okozott balesetet

Az alvó sofőr egy idős asszonyt gázolt el.
Az alvó sofőr egy idős asszonyt gázolt el. - © Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Egy gyalogos és egy kerékpáros asszony szenvedett súlyos sérüléseket.

Egy személygépkocsi 27 éves vezetője 2017. április 29-én 9 óra 33 perckor Derecske, Köztársaság úti parkolóból hátramenetet végzett. A férfi a manőver során – figyelmetlenségből – járműve hátuljával nekiütközött egy ott elhaladó kerékpárosnak, aki elesett. A baleset következtében a kerékpárral közlekedő 60 éves helyi nő az elsődleges orvosi vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.

der
Derecskén egy tolató sofőr gázolt el egy kerékpárost. Fotó: police.hu

Hajdúböszörmény, Vértanú utcán közlekedett 2017. április 29-én 10 óra 45 perc körül egy 27 éves férfi Opel típusú személygépkocsijával a Bethlen Gábor utca felől a Fazekas Gábor körút irányába. A gépjárművezető haladása során áttért a bal oldali forgalmi sávba, majd felhajtott a járdára, ahol elütött egy gyalogost. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a 80 éves asszony súlyos sérülést szenvedett. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset pontos körülményeit, de az elsődleges adatok szerint a sofőr elaludhatott vezetés közben.

police
Hajdúböszörményben egy volán mögött elalvó sofőr okozott balesetet. Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy körültekintően, a mindenkori út- és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, vezessenek kipihenten, ügyeljenek a sebesség helyes megválasztására és minden esetben használják a biztonsági övet!

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .