Újabb területek szabadulnak a belvíztől Hajdúböszörményben

Akt.:
Újabb területek szabadulnak a belvíztől Hajdúböszörményben
© Illusztráció: Kovács Péter
Hajdúböszörmény – Közel 260 millió forintos beruházásban több mint 4,5 kilométer hosszúságú csapadékvíz elvezető árok épült a város belvíz által veszélyeztetett részein.

Ezzel 6 ezer 100 lakost és mintegy 330 hektár területet tudnak megvédeni a belvíztől a belvárosban, a Déli-Lucernásban, a középkerti- és a vénkerti városrészben, valamint a Külső-Hadházi út és a Gabonaforgalmi vállalat telephelye melletti területen.

Ez a beruházás adta az önkormányzat számára azt a lehetőséget, hogy saját forrásból és a Start munkaprogram keretén belül elkezdhették a másod- és harmadrendű csatornaszakaszok kiépítését.

A lakosság igényeit is fokozottan figyelembe véve a belvízzel legnagyobb mértékben sújtott területeken megkezdődött a csapadékvíz-elvezető csatornák építése. A lakosság is segítséget nyújtott a kivitelezési munkák mihamarabbi elvégzéséhez. A tervek közt továbbra is kiemelt helyen szerepel a földmedrű árkok kiváltása, átépítése. További fejlesztések valósulnak meg az Északi-Lucernás városrészben, a Középkertben és a belváros egyes területein.

HBNHajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés