Újabb ipari park épül Berettyóújfaluban

Akt.:
Pezseg az élet a régi ipari parkban
Pezseg az élet a régi ipari parkban - © Fotó: Kovács Péter
Berettyóújfalu – A már meglévő ipari területet sem hanyagolja majd el a későbbiekben a város.

Az úgynevezett régi ipari parkban ma már csak egy 0,8 hektáros üres telek van, hiszen a másik megmaradt területet az idén megvette egy fémmegmunkáló vállalkozás. A helyhiány miatt a város északi részén egy új, 3,5 hektáros ipari parkot jelöltek ki, ám ennek a kivitelezési munkálatait még nem kezdték el.

Vonzóbb lehet a város

– Úgy látjuk, hogy ez a terület hamar be fog telni, hiszen a park fogadni tudja majd azokat a cégeket, akik hozzánk települnének, továbbá a már itt lévő gazdasági egységek bővítéséhez is helyet tud adni. A régi ipari park infrastruktúráját szeretnénk javítani, erre már úgyszintén benyújtottunk egy pályázatot. Ennek segítségével az út-, és az elektromos hálózatot korszerűsítenénk, hiszen az már húsz éves – részletezte Muraközi István polgármester.

Az autópálya mindkét ipari parkhoz közel lesz, a régi mintegy nyolc, az új pedig mindössze három kilométerre fekszik majd a sztrádától. A polgármester kifejtette, eddig negyven kilométerre volt az autópálya, ahhoz képest pedig már ez is sokkal jobb eredménye lesz, és remélik, ez vonzóbbá teszi a várost.

BR


Muraközi István
Berettyóújfalu - A Start-közfoglalkoztatás nagyon jól működik, ebben két tevékenység van. Az egyik a zöldség- és gyümölcstermesztés, amelyet a gyermekétkeztetésben használnak fel. A fóliasátrak a fürdő mellett vannak, abban többek között paradicsomot és paprikát nevelnek. A növényeket összesen 10-12...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés