Törékeny kismadarakkal végzett a ragasztó Hajdúböszörményben

Akt.:
Törékeny kismadarakkal végzett a ragasztó Hajdúböszörményben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdúböszörmény – Védett madarakat ejtett foglyul egy szegélykőre kihelyezett ragasztó, rozsdafarkúk, cinegék jártak pórul.

A Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány újabb szomorú esetre hívta fel a figyelmet hivatalos Facebook-oldalán:

Sajnálatos dolog történt Hajdúböszörményben. Valaki(k) végigöntött(ek) ragasztóval egy szegélykövet, melybe több madár, köztük rozsdafarkú és cinege is beleragadt. Hogy konkrétan madarak, vagy rágcsálók ellen helyezték-e ki, azt nem tudhatjuk. Mindenesetre nagy felelőtlenség történt, mely a természetkárosítás bűntettének határát súrolja.”

A szakemberek arra kérik a lakosságot, hogy aki ehhez hasonlót tapasztal, az mielőbb szórja be a ragasztót homokkal, vagy fűrészporral! Súlyosabb esetekben, amikor a ragasztó a madár teljes testfelületét beborítja, lisztet használjunk a semlegesítésre, egészen a mentőhelyre való kiérkezésig! A Hajdúböszörményi Zöld Körnek köszönhetően a fent említett vészhelyzetet sikerült elhárítani, ám néhány madár sajnos így is elpusztult.


Tengelicek tetemét is megtalálták az autóban
Kaposvár - Több mint 2500 védett madár tetemére bukkantak a pénzügyőrök egy román autóban az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán - tájékoztatta a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága kedden az MTI-t. Azt írták: a pénzügyőrök egy hét utassal Olaszország felé tartó román járművet ellenőriz...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés