Többezer látogató a hajdúböszörményi lovasnapokon

By Barak Beáta
Hajdúböszörmény – Több ezren látogattak ki a hétvégén a lovasnapok keretében a Kinizsi téri pályára, ahol szombaton országos díjugrató -, vasárnap pedig fogathajtó versenyt rendezett a helyi Díjugratók Hagyományőrzők és Fogathajtók Közhasznú Sportegyesülete.

A rendezvényt megnyitó Kiss Attila polgármester elsőként a tíz éve létrejött egyesületnek mondott köszönetet, amiért az sokat tett a lovas hagyományok ébren tartásához, és tagjai a város jó hírét viszik, legközelebb például a virágkarneválon jelennek meg négyesfogattal.

A Magyar Lovas Szövetség által kiírt versenyekre szerte az országból, s megyénkből is érkeztek, vasárnap negyvennyolc fogat váltotta egymást a korszerű lovas pályán. Természetesen csikósbemutatót is láthatott a közönség.

HBN

Díjugrató verseny és fogathajtó viadal HajdúböszörménybenHajdúböszörmény.
HAON.HU

Számukra a szeretet az, amit a stricitől kapnak

Berlin, Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Ádám Éva Berlinben dolgozik szociális munkásként, a Kurfürstenstrassén strichelő magyar prostituáltakat segíti nap mint nap. A berlini türelmi zóna ugyanis tele van magyar lányokkal, akik pár hónapra utaztak ki azért, hogy az otthonmaradt gyerekeiket segítsék, de aztán évekre ottragadtak. A kuncsaftok gyakran becsapják őket, a lenge ruhák miatt állandóan fel vannak fázva, a stricikről pedig sokszor nem is lehet eldönteni, hogy épp a szeretőjük, a gyerekeik apja vagy munkáltatójuk. Albert Ákos cikke az Abcúgon.
tovább »


hirdetés