Többezer látogató a hajdúböszörményi lovasnapokon

By Barak Beáta
Hajdúböszörmény – Több ezren látogattak ki a hétvégén a lovasnapok keretében a Kinizsi téri pályára, ahol szombaton országos díjugrató -, vasárnap pedig fogathajtó versenyt rendezett a helyi Díjugratók Hagyományőrzők és Fogathajtók Közhasznú Sportegyesülete.

A rendezvényt megnyitó Kiss Attila polgármester elsőként a tíz éve létrejött egyesületnek mondott köszönetet, amiért az sokat tett a lovas hagyományok ébren tartásához, és tagjai a város jó hírét viszik, legközelebb például a virágkarneválon jelennek meg négyesfogattal.

A Magyar Lovas Szövetség által kiírt versenyekre szerte az országból, s megyénkből is érkeztek, vasárnap negyvennyolc fogat váltotta egymást a korszerű lovas pályán. Természetesen csikósbemutatót is láthatott a közönség.

HBN

Díjugrató verseny és fogathajtó viadal HajdúböszörménybenHajdúböszörmény.
HAON.HU

Sikeres hétvége

Négy év telt el a legutóbbi közös versenyük óta, így izgatottan várta a lehetőséget a SOLID Racing Team versenyzőpárosa. A szombati sikeres prológot követően az éjszakába nyúlóan versenyeztek, majd egy rövid pihenő után ismét autóba szálltak a vasárnapi gyorsaságikra. Hosszú és fárasztó hétvége volt, de minden perce megérte a közös munkának.
tovább »


hirdetés