Szén-monoxid szivárgott egy gázkazánból Debrecenben

Akt.:
Szén-monoxid szivárgott egy gázkazánból Debrecenben
© Illusztráció: Pixabay
Hajdú-Bihar – Hajdúhadházon és Vámospércsen szabadtéri tűzhöz, Hajdúböszörményben autóbalesethez vonultak a tűzoltók.

Ötszáz négyzetméteren lángolt az avar vasárnap délben Hajdúhadházon, a Botond utca végében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Három hektáros területen égett a nádas és a cserjés Vámospércsen, a Köteles dűlőben. A nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat.

Egy személyautó villanyoszlopnak ütközött kora este Hajdúböszörményben, a Budai Nagy Antal utcában. Az autó vezetője megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd áramtalanították azt. A beton villanyoszlop eltört, azt az éjszaka az áramszolgáltató szakemberei kicserélték.

Vasárnap késő este bejelzett egy debreceni, Hatvani István utcai négyemeletes társasház első emeleti lakásában a szén-monoxid érzékelő. A debreceni hivatásos tűzoltók méréseket végeztek, eredményeik kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a levegőben. A lakásban egy nyílt égésterű gázkazán volt, amelyet a gázszolgáltató ideiglenesen lezárt. A mentőszolgálat a lakásban élő két embert kórházba szállította.

Éjfél előtt egy kis lakóház előtetője gyulladt ki Hosszúpályiban, az Erdő utcában. A tűzhöz a létavértesi és a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egységek egy vízsugárral oltották el a tüzet – összegezte a vasárnapi riasztásokat a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amely közül 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akiket bűncselekmény elkövetésén értek tetten. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 2 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 9 esetben történt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés