Sűrű napok állnak a HTE mögött

Sűrű napok állnak a HTE mögött
© Fotó: magánarchívum
Hajdúböszörmény – A Hajdúböszörményi TE pénteken hazai pályán fogadta a Gyulai Amazonok gárdáját az NB I-es női futsalbajnokság 11. fordulójából elhalasztott találkozón.

Az első félidőben hamar vezetést szereztek a hazaiak Pádár Anita révén. A vezető találat után is többet veszélyeztettek a hajdúságiak, azonban a vendégeket több esetben is kisegítette a kapufa. A 8. percben a csapatkapitány Tell Zsófia révén sikerült kétgólosra növelni az előnyt, így a szünetben 2-0-val fordultak a csapatok. A második játékrész elején mintha az öltözőben maradt volna a HTE, két perc alatt előbb egalizált, majd a vezetést is átvette Molnár Zoltánné Irénke együttese. A 33. percben Kota Gabriella szabadrúgásgóljával kiegyenlített a Hajdúböszörmény, majd öt perccel a lefújás előtt Pádár Anita szép találatával sikerült megszereznie a győzelmet.

Január 27-én került sor a Női Futsal Magyar Kupa negyeddöntők visszavágóira, melynek során a HTE a Ferencváros otthonába látogatott. (Az odavágón 5-0-s HTE-győzelem született.)

A böszörményiek már az első félidőben bebiztosították az előnyüket, Bokor Adrienn, Pádár Anita és Tell Zsófia révén 3-0-s vezetéssel mehetett szünetre a HTE. A második játékrészben folytatták a gólgyártást a hajdúságiak: Kota Gabriella találata után Folk Zsuzsanna duplázott, majd ismét Tell volt eredményes. Az utolsó percekben még szépíteni tudott az FTC Nyéki Anna két találatával, de így is magabiztosan, 7-2 arányban nyertek Quirikó Vivienék. Ezzel 12-2-es összesítéssel jutott Final Fourba a HTE. A Hajdúböszörmény mellett az Astra Kiskunfélegyháza, a Tolna-Mözs és a DEAC együttese jutott be a február 23-24-én Szigetszentmiklóson megrendezésre kerülő négyes döntőbe.


A tények

NB I női futsal, 11. forduló:

HTE – Gyulai Amazonok 4-3 (2-0)

Gól: Pádár Anita (3′, 35′), Tell Zsófia (8′), Kota Gabriella (33′), illetve Kurai Nikolett (24′, 25′), Bálint Rebeka (24′)

HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Pádár Anita, Benkő Mónika, Kota Gabriella, Bokor Adrienn, Nagy Anikó, Mogyorósi Zsuzsanna, Folk Zsuzsanna, Nagy Mária, Madzin Dóra, Szilágyi Mariann. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien edző: “Izgalmas mérkőzést láthattak a kilátogató nézők, bár a második játékrész első feléről szívesen lemondtam volna! Nem játszottunk jól ezen a találkozón, támadásban nem voltunk elég hatékonyak, és ami nagyobb baj, hogy védekezésben sem. Örülök, hogy itthon tudtuk tartani a 3 pontot!”

Női Futsal Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó:

FTC Futsal-Fisher Klíma – HTE 2-7 (0-3)

Gól: Nyéki Anna (38′,39′), illetve Tell Zsófia (8′, 36′), Folk Zsuzsanna (34′, 36′), Bokor Adrienn (5′), Pádár Anita (18′), Kota Gabriella (22′)

HTE: Torma Lilla – Tell Zsófia, Bokor Adrienn, Pádár Anita, Kota Gabriella, Benkő Mónika, Folk Zsuzsanna, Nagy Anikó, Nagy Mária, Mogyorósi Zsuzsanna, Madzin Dóra, Szilágyi Mariann. Edző: Quirikó Vivien.

Quirikó Vivien edző: “Örülök, hogy az ötgólos előny tudatában nem félgőzzel játszottunk a visszavágón, hanem már a mérkőzés elejétől gólra törően, sokat mozogva igyekeztünk még inkább bebiztosítani a továbbjutást. A végén becsúszott néhány hiba és két kapott gól, de a csapat így is dicséretet érdemel, mert a meccs nagy részében meg tudtuk valósítani, amit elterveztünk.”


Pádár Anita is bevette a fővárosiak kapuját
Berettyóújfalu, Debrecen, Hajdúböszörmény - Két megyei gárda is ott van a legjobb négy között a kupában. Három hajdú-bihari csapat is érdekelt volt a női futsal Magyar Kupa harmadik körében, melynek múlt hétvégén rendezték a visszavágóit. A Hajdúböszörményi TE második meccsét is megnyerte az N...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés