Olvasói levél: Szerelemből sosem elég

Olvasói levél: Szerelemből sosem elég
© Fotó: olvasónktól
Hajdúböszörmény – Fergeteges gálaműsorral jelentkezett Hajdúböszörményben a Kondor Társulat.

– Az idei esztendő második magyarnóta- és operettgáláját tartotta 2018. március 25-én, vasárnap a Kondor Gábor vezette társulat a hajdúböszörményi Sillye Gábor Művelődési Központban telt házas nézőközönség előtt. A műsort Sőrés István alpolgármester nyitotta meg, akinek beszédéből részletezőn a magyar nóta és az operett műfajtörténetét, illetve korokon átívelő befogadását ismerhettük meg.
A háromórányi, igen lendületes előadás elengedhetetlen fellépője a budapesti Dankó Cigányzenekar volt. A zenekar vezetője a Kodály Zoltán-díjas, valamint a Magyar Köztársaság „Ezüst Érdemkereszt” kitüntetés tulajdonosa: Szabó Lajos. A zenekar prímása és művészeti vezetője, a szintén Kodály Zoltán-díjas és a Magyar Köztársaság „Ezüst Érdemkereszt” kitüntetés tulajdonosa: Fehér Gyula, továbbá a zenekar tagjai még Zilahi Ferenc (másodprímás), Kardos Tibor (cimbalom), Lakatos Zoltán (brácsa) és Botos László (klarinét).

A budapesti Operettszínház kiváló előadóművésze, Szomszéd Ildikó és 8 esztendős kislánya, a szintén nagy tehetséggel megáldott Szécskay Hanna kettősét, majd Szécskay Hanna nagyszerű tolmácsolásában a Jaj, de jó a habos sütemény című dalt halhattunk.

A debreceni Csokonai Színház kitűnő művésznője: Fehér Éva rendkívüli énektehetségével, több operettbetétdallal nyűgözte le a közönséget.

Magyarország egyik neves nótaénekesének, B. Tóth Magdának elragadó személyiségével sikerült éneklésre csábítani a hallgatóságot.

Színpadra lépett még az igen színvonalas gálaest szervező-rendezői tisztségében is feltűnő Kondor Gábor, a böszörményi berkekben is ismerős előadó: Bojti Tibor és a karcagi, eredeti foglalkozását tekintve fafaragó népi iparművész: Bartha András, akik több nagyszerű nótacsokorral kedveskedtek a közönségnek.

Továbbá az est háziasszonya, Bereczki Andrea elragadó tolmácsolásában hallgathattuk meg egy debreceni költő-író, irodalomtörténész, Lajtos Nóra két versét.

A profi Tűzvarázs nevű táncegyüttes két kitűnő párosa – Kürthy Éva, Nagy Magdolna, Lakatos Zsolt és Péntek Zsolt személyében – humoros jókedvvel, padlórengető előadásával az elámulásig feszítette a műsor amúgy is pörgős hangulatát.

A gálaestet egy csoportos összéneklés zárta a Csárdáskirálynő című operett egyik közismert betétdalából: Húzzad csak kivilágos virradatig.

Ha nem is virradatig, de az estébe nyúlóan tartó, remekbe szabott, jól felépített gálaműsor folytatása Debrecenben lesz, április 21-én.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés