Nagy baleset, tűz és segítségnyújtás a pénteki napon

Súlyos baleset a 42-es főúton
Súlyos baleset a 42-es főúton - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Négy embert kellett tegnap kimenteniük a berettyóújfalui tűzoltóknak egy közúti balesetnél. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Betondarabok hullottak le egy kémény tetejéről péntek reggel Hajdúhadházon, a Bercsényi utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók dugólétra keresztül kéziszerszámokkal eltávolították a betondarabokat, így az tovább nem veszélyeztette a gyalogosforgalmat.

Segítségnyújtásra vonultak a tűzoltók tegnap délelőtt a hajdúböszörményi Karap Ferenc utcába. Egy társasház első emeleti lakásában egy idős ember rosszul lett, és nem tudta az ajtót kinyitni, hogy beengedje a mentőszolgálatot. A város tűzoltói az erkélyen keresztül károkozás nélkül bejutottak a lakásba, és a sérültet átadták a mentőknek.

Debrecenben, a Lahner utcában egy bolt pincéjében egy négyzetméteren összehordott szemét lángra kapott tegnap délelőtt. Az egységek kiérkezése előtt két ember megkezdte a tűz eloltását, eközben egyikőjük megsérült. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd a füsttel telítődött épületet átszellőztették. A sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította.

Két személygépkocsi ütközött össze tegnap kora délután Berettyóújfalu és Mezőpeterd között a 42-es számú főúton. Az autókban utazók közül négyen a roncsba szorultak, ezért a berettyóújfalui hivatásos tűzoltóknak feszítővágó berendezéssel, illetve kéziszerszámokkal kellett a sérülteket kimenteniük.

Összesen öten sérültek meg, akiket a mentőszolgálat több mentőautóval és helikopterrel szállított kórházba. A műszaki mentést a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította, a rendőrség teljes útzára mellett.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –


Súlyos baleset a 42-es főúton
Berettyóújfalu - Két személygépkocsi ütközött össze Berettyóújfalu és Mezőpeterd között. Egy terepjáró közlekedett a 42-es főúton Mezőpeterd határában péntek délután, amely információink szerint eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött egy személya...Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés