Meg kell tanulnunk büszke magyarként élni

Akt.:
Meg kell tanulnunk büszke magyarként élni
© Fotó: Horváth Tamás
Hajdúböszörmény – „Valahol aláírtak valamit…” – Kós Károly gondolatai hatották át a nemzeti összetartozás napját.

A megemlékezést a Bocskai téren, a trianoni emléktáblánál, június 4-én tartotta a hajdúk fővárosa. Bodnár Margit önkormányzati képviselő, az oktatási és művelődési bizottság elnöke emlékbeszédében a fa gyökereihez hasonlította azt a kötődést, amely a tápláló erőt adja. A kilencvennyolc esztendővel ezelőtti diktátum következtében csonkává vált az ország, hiszen kétharmadát elcsatolták.

Nyolc esztendővel ezelőtt alkotta meg az Országgyűlés a Nemzeti Összetartozás Tanúságtételéről szóló törvényt, mely 2010. június 4-én lépett hatályba. Bodnár Margit szerint Trianon üzenete mára megváltozott: mára a gyász helyett az újrakezdés esélyének a napját jelenti. – Meg kell tanulnunk büszke magyarként élni a Kárpát-medencében – zárta gondolatát a szónok.

Ezt követően a Középkerti iskola tanulói műsorral idézték fel a közel egy évszázaddal ezelőtti történéseket. A megemlékezés zárásaként az önkormányzat nevében Sőrés István alpolgármester és Koláné dr. Markó Judit jegyző koszorút helyezett el az emléktáblán.

– Gargya Imre –Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés