Lovakat veszélyeztetett a tűz Hajdú-Biharban

A hajdúszoboszlói garázstűz helyszínén
A hajdúszoboszlói garázstűz helyszínén - © Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – A napokban se szeri, se száma az avar- és nádastüzeknek, csütörtökön is több helyen oltottak a megye lánglovagjai. Hajdúszoboszlón egy kigyulladt garázzsal, Püspökladányban és Létavértesen pedig egy-egy kidőlt fával is meggyűlt a bajuk.

Kétszáz négyzetméteren égett a száraz gaz Debrecen határában csütörtök reggel. A tüzet a megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral oltották el.

Megdőlt egy húsz méter magas fa Püspökladányban, a Petri Pál utcában. A helyi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével, motoros láncfűrésszel távolították el a fát, amely veszélyeztette a környezetében található családi házat.

Nádudvar közelében száz négyzetméteren égett a gaz, a debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Délelőtt teljes terjedelmében lángolt egy lakóház mellé épített garázs Hajdúszoboszlón, a Herman Ottó utcában. A garázsban egy személygépkocsi parkolt. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a tüzet, így az nem terjedt át a lakóházra. A mentőszolgálat az ott lakó két embert kórházba szállította kivizsgálásra, egy embert pedig a helyszínen láttak el.

Kigyulladt egy kétszáz négyzetméteres faszerkezetű épület a debreceni Nagy Mihály kertben. Az épületben lovak voltak, amelyeket a tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt kivezetett az udvarra. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a tüzet. Az eset során nem sérült meg senki.

Egyeken, a Tiszaszőlő utca végében három hektáros területen égett az avar. Az egyeki önkormányzati tűzoltók végezték az oltást egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Csütörtök délután lángra kapott a szemét egy Hajdú utcai kertben Nádudvaron, a tüzet végül a helyi hivatásos tűzoltók oltották el.

Püspökladány külterületén, Nádudvar közelében kétszáz méter hosszan lángolt a nádas, azt a tüzet is a püspökladányi egység oltotta el.

Rádőlt egy húsz méteres fa egy szőlőskertbe vezető útra Létavértesen, a Kossuth kertben. A helyi önkormányzati tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát.

Debrecen közelében kétszáz négyzetméteren égett a száraz fű és nádcsomó, amelyet a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltottak el.

Hajdúböszörmény külterületén is égett a nádas tegnap. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

A 4-es főúton, a 218. kilométerszelvénynél is égett a száraz avar. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Egy hektáron égett foltokban a nádas egy sertéstelep mögött tegnap délután a 4-es számú főúton. A tüzet a kabai önkéntes és a püspökladányi hivatásos tűzoltók fékezték meg egy vízsugárral és kéziszerszámokkal.

Nyírmihálydiban, a Rákóczi utca végében égett a avar. A szakolyi önkormányzati és nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Három hektáron égett a nádas Egyeken, a Fasor utcában, a lángokat az egyeki önkormányzati tűzoltók oltották el.

Hajdúbagoson, a Nagy utcában ötszáz négyzetméteren égett az erdő aljnövényzete. A berettyóújfalui és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Este Szakolyban, a Kösely utcában egy családi ház tetőszerkezete és homlokzati hőszigetelése égett. A Szabolcs-Szatmár Bereg megyei és a Hajdú-Bihar megyei tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet – zárt összefoglalóját a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 1 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, míg 3 főt a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, köztük 12 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 18 esetben történt.Hajdúböszörmény.
HAON.HU


hirdetés